|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2005 11:46 Заглавие: Проблем с импулсно захранване!!! |
|
|
Здравейте, имам няколко въпроса относно гореспоменатото захранване. Схемата е някакъв набор, който се предлага по магазините за електронни компоненти. Транзистори IRFP150N и инт.схема която генерира импулситеTL494. Планирано е да захранва усилвател STK4231 2x100W в автомобил.
Въпрос 1: Може ли захранването да захрани 2x100, защото като гледам доста кляка, като споменна че се използва дву-полупериодно
изправяне в него.
Въпрос 2: Дали много ще се промени ако сменя проводника на намотките на ферита(по тънък и няколко в паралел заради скин-ефекта),тъй като този които е сега е кръгъл със диаметър 1.2 мм първична и 1 мм вторична.
Самото захранване като гледам, няма обратни връзки по ток или напрежение, но не би трябвало да има голям проблем, защото съм си реализирвал веднъж схема със IRFZ44 и за генератор съм използвал MOS-логика4049. Работи си безпроблемно и е захранвала 2x100 като се има в предвид, че не сам и правил обратни връзки. А тука в тази схема самите транзистори(IRFP150N) са по-мощни
Ако някой е срещал същия проблем и го е премахнал, много ще ми помогне, за да не се задълбочавам с проби и промени в схемата. _________________ BE ON EDGE |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2005 17:34 Заглавие: |
|
|
Никой неможе да ти отговори на вапроса дали ще може да ти захранва усилвателя защото няма информация достатъчно нито схема нито снимки нищо откаде да знам аз каква е тази схема
| Цитат: | като споменна че се използва дву-полупериодно
изправяне в него. |
това осначава че използва схема грец, а можеби си искал да кажеш че е двуполярно
По втория въпрос:
Неможе да няма обратна връзка.... кой иди*т би използвал тл494 и да не сложи обратната връзка
поздрави  |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2005 18:49 Заглавие: |
|
|
| TIReX написа: | Никой неможе да ти отговори на вапроса дали ще може да ти захранва усилвателя защото няма информация достатъчно нито схема нито снимки нищо откаде да знам аз каква е тази схема
| Цитат: | като споменна че се използва дву-полупериодно
изправяне в него. |
това осначава че използва схема грец, а можеби си искал да кажеш че е двуполярно
По втория въпрос:
Неможе да няма обратна връзка.... кой иди*т би използвал тл494 и да не сложи обратната връзка
поздрави  |
1.Става дума за грец, под дву-полупериодно изправяне-мисля че това се разбира. Захранването на усилвателя е също и двуполярно.
2. Не открих никаква ОВ по схемата.
3. Схема нямам на това чудо.
4. Тъй като е било набор и се продава-предполагам че и други са си го купували и може би са имали и те проблем с захранване на голям консуматор.
5.И се цитирам: Ако някой е срещал същия проблем и го е премахнал, много ще ми помогне, за да не се задълбочавам с проби и промени в схемата. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|