| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ilia girov Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 07, 2009 8:20 Заглавие: Как се разлепя феритен трансформатор. |
|
|
| Как се разлепя феритен трансформатор и с какво лепило се лепи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 07, 2009 9:19 Заглавие: |
|
|
Писано е по въпроса.Аз лично ги разлепям като пусна котлона в къщи на мах и слагам трафа да се нагрее ферита 3-4 минути и ферита се разлепя.Лепи се с каниколит или каквото лепило решиш. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Вто Апр 07, 2009 21:57 Заглавие: |
|
|
Аз го слагам за десетине минути във вряла вода.
Някои по- маркови захранвания дозалепят феритите си с капка епоксидна смола но мястото на връзката- тя се премахва предварително като се загрее с поялник.
друг начин- за по малките трафчета е като се натопят в ацетон- след няколко часса се разлепят, но неудобството е, че не може да се използва проводника им .Макарата остава съвършенно цяла.
Винаги при разлепяне на ферити почиствай вничателно остатъчния импрегниращ лак- в противен случай парченца от него попадат при монтажа и служат за нежелана въздушна междина. _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 08, 2009 9:51 Заглавие: |
|
|
| Понякога да не кажа доста често,лепилото което свързва двете половинки на ферита,съдържа стъклени сферички с точно определен диаметър,които определят немагнитната междина.Ако става въпрос за пренавиване на съществуващ трансформатор,това трябва да се има предвид... |
|
|
 |
ilia girov Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 08, 2009 21:17 Заглавие: Re |
|
|
| Уважаеми знаещи,питането ми е за ремонт на тези трафове.Благодаря. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 09, 2009 18:50 Заглавие: |
|
|
| "Мен ако питаш" най добре е ферита да не се разлепя.Ако си заслужава труда и е възможно да се определи мястото на пробива,размотване и после "прошиване" с ново проводниче.Навивките са малко.Имай предвид обаче,че някои трансформатори може да са изпълнени с 3F проводник с тройна лакова изолация който издържа знаичтелно по-високо напрежение от често срещания 2F,тогава ремонта е невъзможен.За съжаление по външен вид не се различава.За "прошиването" можеш да ползваш мотовилка от клечка за шишче,китайска клечка за хранене,здрава пластинка стъклотекстолит с дължина 10-15см.На тях се прави в двата края вдлъбнатинки и се намотават 3-4 навивки от нужния проводник.Така не се налага да се прекарва края и издърпва голямо "ухо" което води до нерви,"фльонги" и т.н.Лично аз съм "ремонтирал" два импулсни трансформатора и като погледнах колко време отнема рязко се отказах да го правя... |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 1:26 Заглавие: |
|
|
Абе що се занимавате с глупости?
Цените на новите ферити са по _всеки_ джоб. Навиването е гадостта. Ама като така и така ще го пренавивате, защо просто не го направите върху ново фабрично ядро? _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Пет Апр 10, 2009 7:03 Заглавие: |
|
|
Да бе, ама я провери къде какви ферити се продават- в комет например за повечето ферити няма макари- пък и асортимента е много оскъден.
Имах нужда он макари за феритите Е55/21,Е65/27,Е70І32, Е100/28--те вече се поизчерпаха на пазара, но макари нямаше и от вносителите, та се наложи да си поръчвам в платкаджийница заготовки от текстолит и сам си ги сглобих.
Вносителите искат по- големи поръчки и не става за експерименти. _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
|