| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2005 10:17 Заглавие: Видеокамера Blaupunkt" |
|
|
| Имам проблем с видеокамера "Blaupunkt".Включваш я и тръгва като работи няколко секунди понякога и минути.Докато работи всичко е наред, но изведнъж спира и започва да мига знака "eject".Като я оставя да си почине малко се повтаря същото но за по-малко време.Сменил съм кондензаторите в платката за захранването и всички около управлението на моторите и други съмнителни по другите блокове.Кондезаторите са малко на брой за разлика от други камери.Имам съмнения за един чип МРС1726 който управлява мотора за задвижване на механиката.Когато камерата спре изхода към мотора е пълно късо, когато почине съпротивлението му се увеличава в килооми.Може проблема да е в него, да товари и заради него да спира камерата???Откъде да намеря инфо за чипа и откъде може да се купи??? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2005 11:24 Заглавие: |
|
|
| Имал съм такъв дефект в "Панасоник" ходила на морето.Оказа се един от ключетата за позиция и тип на касетата.В друга сони с подобни признаци беше позиционния ключ за механиката.Можеш да пръснеш със шпрей тези неща и ако има подобрение разглобяване му е майката. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2005 22:32 Заглавие: |
|
|
при мен едно сони беше с такъв дефект.оказа се позиционния ключ.както каза колегата по горе-разглобяването е неизбежно.отваряш го измиваш го хубаво и с контакктният спрей трябва да го оправи.успех  |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 9:06 Заглавие: |
|
|
| Забравих да напиша и друго.Когато работи на play звука от въртенето на моторите отначало е един и същ но след малко се увеличава(вдига оборотите) и чак след това изключва.А когато я пусна на пренавиване на касетата след 2-3 секунди изключва.Това е всеки път.Затова малко се съмнявам за тези ключове (много разглобяване) , но ще пробвам няма как, и дано да е от тях!!! |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 9:47 Заглавие: |
|
|
Тази марка не произвежда камери.Това е нещо на SONY.Дефекта е стандартен позиционер и много електролити за смяна. А и забравих ще ти трябва и късмет.Успех |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 10:01 Заглавие: |
|
|
| Bamze, камерата е наистина "Blaupunkt" Made in Japan. 90-91 година,стандарт HI-8, внесена е от Германия с доста екстри HI-FI Stereo, баланс на бялото и куп други които не ги знам за какво са тъй като не съм я пуснал за повече време да ги пробвам.Възможно е да е само фирмен знак, а наистина да е на СОНИ. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 10:30 Заглавие: |
|
|
| Щом написа ,че е HI 8 това със сигурност е някой модел на SONY.Това със появяването на ejekt е стандартен дефект от серията F на марката. |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 13:05 Заглавие: |
|
|
| Значи да действам както писа по горе и да видя какво ще стане. |
|