| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
recket Активен потребител

Регистриран на: 15 Фев 2005 Мнения: 55 Местожителство: Някъде из Тополи но незнайно къде
|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2005 18:07 Заглавие: Зарядно за NiCd батерии-проблем |
|
|
Трябва ми зарядно устройство или поне схемата за NiCd батерии 1.5v
Трябват ми да зареждам батериите на клавиатурата и на мишката.
В момента те са алкални,но смятам да ги смяна с никелови обаче ми трябва зарядно.Тези които са на нея са 2x1,5v 100ma,както и на мишката само дето са по малки на размер.Имам безжични слушалки TCM купих ги от QUAZER EL а те бачкат на 1,2v 2x300ma.Пробах ги на мишката и нямаше проблем.Човека ми каза че при първоначален заряд трябва поне 15 часа да ги държа на заряд и след това по 10-ина часа.При този режим ми държат 5 дена по около 5 часа на ден музика на max.Значи еквивалентно 24 часа нон-стоп.Зарядното им устройство е на 12,5v 150ma.Те са тип ААА кът тези на мишката.Тези на клавиатурата са АА.
Ако някой знае нещо по въпроса би ли ми пратил инфо на
[email protected]
Предварително благодаря
И с какво смяташ че тази тема е по важна от другите
Оправям темата на нормална
showMANiak _________________ Intel&Windows perfect combination!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 7:55 Заглавие: |
|
|
| Преди няколко години правих подобно за батериите за ускмена на дъщеря ми - генератор на ток за тока на заряда и компаратор за изключване при достигане напрежението на заряд - общо взето идеята е такава и зарядното работи |
|
|
 |
smd Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 9:29 Заглавие: |
|
|
Вземи един траф, сложи 4 диода като плюса го вържи на плюса на акумулатора.
Минуса на акумулатора го вържи към входа на един 7805, масата на 7805 е и масата на диодите, а на изхода на 7805 сложи едно съпротивление към маса. ( с този резистор определяш тока на заряд) Това е прост генератор на ток но работи перфектно! Успех. _________________ 123 proba |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 16:11 Заглавие: |
|
|
Smd написа: | Цитат: | Вземи един траф, сложи 4 диода като плюса го вържи на плюса на акумулатора.
Минуса на акумулатора го вържи към входа на един 7805, масата на 7805 е и масата на диодите, а на изхода на 7805 сложи едно съпротивление към маса. ( с този резистор определяш тока на заряд) Това е прост генератор на ток но работи перфектно! Успех. |
Вярно ,но ти трябват поне 7 волта в излишък над напрежението на батериите,по елегантно е с LM317 в схема на генератор на ток -само 2 съпротивления има и и трябват 2-3 волта излишък само. |
|
|
 |

Регистриран на: 15 Фев 2005 Мнения: 55 Местожителство: Някъде из Тополи но незнайно къде
|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 18:24 Заглавие: Зарядно за NiCd батерии-проблем |
|
|
Аве хора гледам иразбирам всичко свен това 7805.
Ако може малко инфо.
Предварително благодаря _________________ Intel&Windows perfect combination!!! |
|
|
 |
smd Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 19:32 Заглавие: |
|
|
7805 е триизводен регулатор на напрежение. Входното напрежение може да варира от +10 до +28v , изходното е винаги +5 v. Цифрите 78 показват че стабилизатора е за положително напрежение, а 05 че е за 5v. Изводите ( ако е в ТО-220 корпус) гледани отпред (надписа) са :
1- Вход
2- маса
3- изход +5в.
Разбра ли ?  _________________ 123 proba |
|
|
 |
smd Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 19:39 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | Smd написа: | Цитат: | Вземи един траф, сложи 4 диода като плюса го вържи на плюса на акумулатора.
Минуса на акумулатора го вържи към входа на един 7805, масата на 7805 е и масата на диодите, а на изхода на 7805 сложи едно съпротивление към маса. ( с този резистор определяш тока на заряд) Това е прост генератор на ток но работи перфектно! Успех. |
Вярно ,но ти трябват поне 7 волта в излишък над напрежението на батериите,по елегантно е с LM317 в схема на генератор на ток -само 2 съпротивления има и и трябват 2-3 волта излишък само. |
ЕLP,лично аз мога да го направя по 100 различни начина, а и не търся схема за такова зарядно. По добре го обясни на recket  _________________ 123 proba |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 20:42 Заглавие: |
|
|
Абе и аз мога ,но за Рекет май е по добре да се даде следния съвет:
Купи си готово зарядно!!!
Зарядното на Елер е за 12 волтови акумулатори!
Последната промяна е направена от ELP на Сря Мар 02, 2005 20:45; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 22:55 Заглавие: |
|
|
Е ся сичко си дойде на мястото.
Мерси на ELP и на smd за информацията. _________________ Intel&Windows perfect combination!!! |
|
|
 |
|