Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Моля за акъл!
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ovi
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 07, 2009 7:35    Заглавие: Моля за акъл! Отговорете с цитат

Аз, като инженер по АП, ми е трудно да установя повреда в ТХО, без де е свалено.Моля някой да ми напише начина за откриване на повреди в ТХО.Учил съм Фортран и ми е трудно с компютъра.Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Апр 07, 2009 8:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Писано е доста по въпроса.
1.Най-разпространения е като се разкачи товарната намотка(тази в колектора на крайния )и се закачи ТХО от Електрон примерно.
2.Пак се разкачи товарната и на В+ се сложи лампа-ако разтовари-ясно.
3.Апарата в атача-'Made in Bai Tishan" ,който използвам много рядко.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 07, 2009 8:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко зависи от конкретния случай може и никой от изброените методи да не е показателен в конкретни случаи.
Питащия да си офрорми питането така че да стане разбираемо.Тук гадатели няма.
Същото се отнася и за заглавието!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Апр 07, 2009 8:27    Заглавие: Отговорете с цитат

А варианта да посетиш сервиз не го ли разглеждаш?

Има всякакви "номера" и понякога дефект в кондензатор например изглежда почти същото като ТХО. Или пък някоя утечка в транзистор да те направи луд.

Марка и модел на устройството?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 07, 2009 8:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Кой ти ходи вече на сервиз.Нале има интернет.От отдавна съм за идеята горе тоя грамадния надпис да го сменим с "Онлайн спешна помощ-изгоре ми телевизора".И без това напоследък форума все повече се превръща именно в това.
А при дадената толкоз "много" и "изобилна" информация-мога да му дам единствения сигурен метод за проверка,който действа във всякакви ситуации и гарантира 100% достоверност-Подмяна с изправно Exclamation Idea Razz
Абе що всеки,който знае да ръчне с фазомера в контакта си мисли че вече е и телевизионен техник.Ша мерим ТХО-то тва да не е силов кабел че да го премерим-"прекъснал ее,не е прекъснал".
В конктерни случаи може да се хване с осциллоскоп,в други конкретни може с намотка от Е-380,в трети с други средства.Ами ако пробива под напрежение кво правим?Ами ако сработва защитата преди да можеш да се хванеш и да разбереш кво аджеба става?Ами ако иска да "върне",а с намотка от Е380 не става?Ами ако STVDST не покаже че е дефектно,щото тества при много по нисък порядък от напрежения?Кво прайм тогава?
За всеки конкретен случай си има конкретни методи,които се решават на място и "според зависи".Но при всички положения тия методи изискват вникване и достатъчно сериозно познаване на материята.Говоря за електроника и импулсна техника.
Не за това как се ползва фазомер или как да сменим кабел на ютия.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Апр 07, 2009 14:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Г-н Ови,

Във ТХО-то има двайсетина киловолта, плюс-минус.

Ако ви е мил живота, занесете го на някой, който е наблегнал повече на техниките за безопасност при работа с високо напрежение, отколкото на фортрана и асемблера за IBM/360.

Не е срамно.
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Вто Апр 07, 2009 16:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Той човека културно моли за акъл.Лошото е,че форума наистина стана-"Елате тук оправяме телевизори безплатно".И аз помагам някой път на хора дето им свиди някой лев за ремонт.Сами сме си виновни,че си ритаме хляба при тази оскъдица на работа.Незнам какво е решението.
Относно ТХО без данни за самото тхо и някой приспособления ще трудно.Виждал съм уреда на HR да показва здраво а тхо-то е дефектно.И аз като Бай Тишан имам правени уредчета и тествам с тях и пак няма 100% сигурност-седят ми 2-3 тхо-та дето сигурно никъде няма да ги вложа.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 07, 2009 16:43    Заглавие: Отговорете с цитат

evgevg написа:
Виждал съм уреда на HR да показва здраво а тхо-то е дефектно.

Нормално при положение че както вече споменах мери при напрежения доста по-ниски от работните...
Да не говорим за случаи в които имаме проблеми по фокусни и скрийнови вериги и въобще по плочката,коронни разряди и т.н.
Универсален метод за диагностика няма.Има четене на книжки,интернет широк-форуми много,споделен опит в тях-също,трупане на опит и трупане на знания и във всеки конкретен случай-съвсем конкретен подход...
Както вече казах-това не е шнур на ютия че да се измери.
ovi
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 15, 2009 10:01    Заглавие: Моля за акъл! Отговорете с цитат

Г-н zmeios, този акъл го имам.Моето поколение заради комунизъм е с 50 год.назад и затова питам.Най-лесно е да смъкна ТХО-то,но не ми се омазва техниката.
Защо си си във форума?

Bojilov написа:
"Онлайн спешна помощ-изгоре ми телевизора"

Г-н Bojilov.що си мислиш,че е телевизор?!Ако това ти е акъла,радвам се за теб.Да си чувал за хоби?
Въпросът е,без да го свалям от платката.Всеки може да си купи резервна част,но ако я има в наличност.
Ако многа знаеш,давай акъл,а не партйни речи!!!
Върнете се в началото
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Сря Апр 15, 2009 10:08    Заглавие: ре: Отговорете с цитат

Няма стандартен дефект в ТХО. Там са доста. Започваш от късо, завършваш с пукнато. Какво точно искаш да мериш???? За нас има и дефект в изолацията. Е поне 2 дефекта може да провериш без да го сваляш Laughing Laughing Laughing . 1. Мирише на изгоряло. 2. Спукано покритие.
Другото мале си сака уред и акъл да го ползваш.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети