Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

QUAD 405
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
VeliZaR4o_91
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: гр.Костинброд

МнениеПуснато на: Вто Апр 14, 2009 16:15    Заглавие: QUAD 405 Отговорете с цитат

Здравейте Smile Няма да овъртам а директно ще кажа какво ме мъчи. http://www.constructor.bg/mk/Amp.htm ето тази схема реализирам в момента и всичко до тук ОК,но мисля да я захраня всеки канал със отделен траф...тук идва и въпроса: трафовете с които разполагам са 43V (променлив), след изправянето ще стане 60V нали така. Та ако можете да ми помогнете със някои съвет какви промени да направя по схемата за да няма фалове и да работи на 60V.Това че трябва да сменя крайните транзистори ясно но какво друго трябва да променя нз...пишете всичко зе което се сетите че трябва да се променя и съответно да кажете с какво да се замени. И другото дето искам да питам за да сложа потенциометър за усилване и намаляване знам как но 100кОма добре ли са? и още нещо: за да добавя потенциометър за баланс какво трвябва да направя...задължително ли ми трябва тонкоректор или може и без и ако може кажете ми как.Чакам отговори.Мерси Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ganevec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: русе

МнениеПуснато на: Вто Апр 14, 2009 16:24    Заглавие: Отговорете с цитат

няма да стане 60
Върнете се в началото
VeliZaR4o_91
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 14, 2009 16:42    Заглавие: Отговорете с цитат

...нз,но аз питам защото в описанието пише че може на 60V да работи за това...
Върнете се в началото
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 14, 2009 16:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще стане 60v без товар,а на въпроса-всички транзистори не са подходящи за напрежения по-високи от 2х50v,така че ще получиш нова схема нуждаеща се от преизчисление на доста от елементите!По добре се ориентирай към друга схема,ако не кашон с транзистори и дерзай Very Happy
Върнете се в началото
VeliZaR4o_91
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 14, 2009 16:55    Заглавие: Отговорете с цитат

е това вече е много гадно...те защо пишат че само крайните транзистори трябва да се сменят...неми е проблем да е с 43В захранването но имам добра оферта за трафове 43V(променлив)/80W за по 10 кинта парчето и за това искам да го правя с тях че за другите трафове ми искат по 40лв.....
Върнете се в началото
radev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Вто Апр 14, 2009 17:25    Заглавие: Отговорете с цитат

С тия трафчета по 80Wкакво мислиш да захранваш,тя отдадената мощност е 100 на усилвателя,няма как да стане,поне 150W траф на канал
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
VeliZaR4o_91
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 14, 2009 20:21    Заглавие: Отговорете с цитат

"В случай, че правите само един канал (например при използване на усилвателя като субуфер) можете да използвате трансформатор 100VA."
Това пишат от млад конструктор. Следователно защо да неможе да е 80W и да сложа по слаби колони? няма ли да стане така?
Върнете се в началото
radev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Сря Апр 15, 2009 8:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Как няма да стане ще стане Smile но тогава ще имате 40W на изхода,а не 100.И ако се запита човек защо се е набутал с този усилвател,а не е ползвал например ТДА7294 която спокойно отдава 50W и е няколко пъти по удобна,по евтина и гарантирано тръгва Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Сря Апр 15, 2009 13:53    Заглавие: предложение Отговорете с цитат

Не се притеснявай от тези 60в. параметрите на транзисторите в справочниците ги дават при при максимална температура върху тях тяка че когато са на празен ход няма да са се загрели толкова а когато са под товар захранващото напрежение ще падне и няма да има опасност транзисторите да се повредят.А при такава цена на трафовете може да използваш 2 трафа на канал.Така ще постигнеш и двуполялното захранване и ще вдигнеш общата мощност два пъти която ще ти е достъчна да получиш максимална изходна мощност на канал
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Апр 15, 2009 13:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Не се притеснявай от тези 60в. параметрите на транзисторите в справочниците ги дават при при максимална температура върху тях тяка че когато са на празен ход няма да са се загрели толкова а когато са под товар захранващото напрежение ще падне и няма да има опасност транзисторите да се повредят.А при такава цена на трафовете може да използваш 2 трафа на канал..............
Laughing Laughing Laughing

Последната промяна е направена от ELP на Нед Апр 19, 2009 8:25; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети