| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
VeliZaR4o_91 Активен потребител

Регистриран на: 30 Дек 2008 Мнения: 88 Местожителство: гр.Костинброд
|
Пуснато на: Вто Апр 14, 2009 16:15 Заглавие: QUAD 405 |
|
|
Здравейте Няма да овъртам а директно ще кажа какво ме мъчи. http://www.constructor.bg/mk/Amp.htm ето тази схема реализирам в момента и всичко до тук ОК,но мисля да я захраня всеки канал със отделен траф...тук идва и въпроса: трафовете с които разполагам са 43V (променлив), след изправянето ще стане 60V нали така. Та ако можете да ми помогнете със някои съвет какви промени да направя по схемата за да няма фалове и да работи на 60V.Това че трябва да сменя крайните транзистори ясно но какво друго трябва да променя нз...пишете всичко зе което се сетите че трябва да се променя и съответно да кажете с какво да се замени. И другото дето искам да питам за да сложа потенциометър за усилване и намаляване знам как но 100кОма добре ли са? и още нещо: за да добавя потенциометър за баланс какво трвябва да направя...задължително ли ми трябва тонкоректор или може и без и ако може кажете ми как.Чакам отговори.Мерси  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 14, 2009 16:24 Заглавие: |
|
|
| няма да стане 60 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 14, 2009 16:42 Заглавие: |
|
|
| ...нз,но аз питам защото в описанието пише че може на 60V да работи за това... |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 14, 2009 16:44 Заглавие: |
|
|
Ще стане 60v без товар,а на въпроса-всички транзистори не са подходящи за напрежения по-високи от 2х50v,така че ще получиш нова схема нуждаеща се от преизчисление на доста от елементите!По добре се ориентирай към друга схема,ако не кашон с транзистори и дерзай  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 14, 2009 16:55 Заглавие: |
|
|
| е това вече е много гадно...те защо пишат че само крайните транзистори трябва да се сменят...неми е проблем да е с 43В захранването но имам добра оферта за трафове 43V(променлив)/80W за по 10 кинта парчето и за това искам да го правя с тях че за другите трафове ми искат по 40лв..... |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 14, 2009 17:25 Заглавие: |
|
|
С тия трафчета по 80Wкакво мислиш да захранваш,тя отдадената мощност е 100 на усилвателя,няма как да стане,поне 150W траф на канал _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 14, 2009 20:21 Заглавие: |
|
|
"В случай, че правите само един канал (например при използване на усилвателя като субуфер) можете да използвате трансформатор 100VA."
Това пишат от млад конструктор. Следователно защо да неможе да е 80W и да сложа по слаби колони? няма ли да стане така? |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 15, 2009 8:17 Заглавие: |
|
|
Как няма да стане ще стане но тогава ще имате 40W на изхода,а не 100.И ако се запита човек защо се е набутал с този усилвател,а не е ползвал например ТДА7294 която спокойно отдава 50W и е няколко пъти по удобна,по евтина и гарантирано тръгва  _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 15, 2009 13:53 Заглавие: предложение |
|
|
Не се притеснявай от тези 60в. параметрите на транзисторите в справочниците ги дават при при максимална температура върху тях тяка че когато са на празен ход няма да са се загрели толкова а когато са под товар захранващото напрежение ще падне и няма да има опасност транзисторите да се повредят.А при такава цена на трафовете може да използваш 2 трафа на канал.Така ще постигнеш и двуполялното захранване и ще вдигнеш общата мощност два пъти която ще ти е достъчна да получиш максимална изходна мощност на канал _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 15, 2009 13:58 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Не се притеснявай от тези 60в. параметрите на транзисторите в справочниците ги дават при при максимална температура върху тях тяка че когато са на празен ход няма да са се загрели толкова а когато са под товар захранващото напрежение ще падне и няма да има опасност транзисторите да се повредят.А при такава цена на трафовете може да използваш 2 трафа на канал.............. | 
Последната промяна е направена от ELP на Нед Апр 19, 2009 8:25; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|