| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 28, 2009 12:44 Заглавие: В. Търново 85 - дава бял екран - Решено |
|
|
Докараха ми един такъв - с дефектна каскада, но след смяна дава звук и бял екран без никакъв видеосигнал. Полето за цифрата е черно. След поставяне на блок RGB от В. Търново 84 даде картина, но е черно-бяла - т.е. повредата е в блок RGB, освен ако не се окаже и, че и блок цветност има дефект (понеже друг път не съм разменял тия два вида блокове цветност и не знам заменими ли са). Та въпроса ми е къде да ровя, за да не оскъпявам ремонта на тоя "издъхнал" и за пенсиониране телевизор. _________________ All Rights Reserved
Последната промяна е направена от ivankrivodol на Вто Апр 28, 2009 16:05; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 28, 2009 12:52 Заглавие: |
|
|
| На RGB -блока се предполага че е дефектна А232 ,освен ако не включиш осцилоскоп и видиш друго .Блоковете за цветност на 84 и 85 се различават ,така че можеш да ги заменяш само в комплект с RGB.Освен това при дефектна каскада трябва да се провери и стабилизатора на 12,8 Волта. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 28, 2009 13:00 Заглавие: |
|
|
RGB е с A3501 - в нея влиза видеосигнал, а на изходите има само гасящ импулс. Вярно, че погрейва като поработи - даже доста грее, чак не се пипа, като поработи обаче към 2-3 минути. Ама ми се струва, че май си греят. Ще видя имам ли да я сменя. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 28, 2009 13:03 Заглавие: |
|
|
| Да ,така е ,при четенето останах с впечатлението че става дума за ВТ84. |
|
|
 |
ogi tv Опитен потребител

Регистриран на: 07 Апр 2006 Мнения: 243 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Апр 28, 2009 14:46 Заглавие: |
|
|
Ама първо си провери транзисторите на трите цвята.Щото и нова да сложиш ако е пробил някой схемата пак се сдухва. _________________ Роден да ловува-Принуден да работи |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 28, 2009 16:05 Заглавие: |
|
|
Транзисторите са добре - дефекта беше в интегралната схема и пробил диод V12 във веригата за ОТЛ. И каскадата, разбира се - нея първа я смених. А също и напрежението 12.8V беше завишено заради тримера за настройването му. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 28, 2009 16:10 Заглавие: |
|
|
А дали е било завишено заради тримера?Там мощния транзистор на стабилизатора се опича и ако личи че е грял направо го сменяй и него.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 28, 2009 16:45 Заглавие: |
|
|
Tримера беше с лоша спойка и при въртене му "скачаше" съпротивлението. От него си беше - след смяната му напрежението се регулира плавно - а беше станало над 14 V _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|