| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 22, 2009 15:58 Заглавие: Mонитор SAMSUNG sync master 710N - не тръгва със сигнал |
|
|
Имам при мен 2 такива модела с идентичен дефект: При изваден кабел от компютъра има надпис за липса на сигнал на екрана, при закачен компютър --- нищо. 100% не е в кабела или захранването. В платката за обработката на сигнала е, но не откривам все още къде. Някой борил ли се е с този дефект ?
Последната промяна е направена от Todorov на Сря Апр 22, 2009 16:27; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 22, 2009 16:17 Заглавие: |
|
|
Ами тази платчица е дала фира и май оправия няма .Поразгледай дали някъде не я предлагат .не би трябвало даструва повече от 20евро. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 22, 2009 17:26 Заглавие: Re: Mонитор SAMSUNG sync master 710N - не тръгва със сигнал |
|
|
| Todorov написа: | | При изваден кабел от компютъра има надпис за липса на сигнал на екрана, при закачен компютър --- нищо. | Това е типичен дефект за тоя модел и се дължи много често на повреда в процесора, но преди това е най добре да се проверят EEPROM и бутоните на монитора. |
|
|
 |
soundMAN Опитен потребител

|
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 22, 2009 20:39 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Неисправность устранится только с заменой MICOM и вливанием прошивы с родной контрольной суммой. Которая написана на проце.
поджарь NT68F63 ровно 3 минут при 400 градусов результат 90%, делал штук 30 возврата не было: только придется сначала снять микруху с платы
|
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=45581&postdays=0&postorder=asc&highlight=novatec&start=0&topicshow=Промяна на резолюцията на Samsung SyncMaster 713N
чипа може да се нагрява и без да се сваля,после му лепваш една ламаринка за екран иначе нови платки има в асво около 60 -тина лв.
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 7:28 Заглавие: re: |
|
|
Видяло се е, ще го печа !
Днес ще го "духна" с духалката, пък после ще видим ........ |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 8:08 Заглавие: |
|
|
Пробвано е,печи докато се овъгли етикетчето,без да го сваляш чипа,на 5-6 монитора съм пробвал и става.Ако скапеш платката имам една работеща  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 8:39 Заглавие: |
|
|
Поне кат ще го печеш процесора-сложи покрай него и малко кисело зеле. Хич ги не обичам тия печения.Още повече при положение че тия платки ги има и не са особено скъпи.
Нали вече сме в ЕС-редно е да работим поевропейскиму  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 9:44 Заглавие: |
|
|
Ами аз написах това още в началото.Играл съм си с тази платка и винаги е опирало до проца и винаги ремонта е завършвал с поръчването на тази платка.По мое скромно мнение тоя дефект се появява когато в цялата конфигурация от апаратури навключени една в друга -комп,домашно кино и т.н. участвува и галванично неразделена кабелна телевизия. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|