Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Апарат за измерване на кръвно налягане ELTA BM101N1
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 29, 2009 12:20    Заглавие: Апарат за измерване на кръвно налягане ELTA BM101N1 Отговорете с цитат

Дали някой колега се е занимавал с такива - апарата е на майка ми и доскоро е мерил, а сега дава на дисплея LL Err - уж тръгва нормално, напомпва и после дава това. Отварях го не виждам някакви видими повреди. После почна понякога да мери, но при определен начин на поставяне на китката, но в повечето случаи става описаното. Ако някой има идея да сподели.
P.S. намерих това, но не мисля, че е не е спукан, понеже показва, че напомпва и над 250...
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 29, 2009 12:40    Заглавие: Отговорете с цитат

1-2 са идвали, единия беше с проблем в бутоните. Не пречи да им пръснеш малко спрей за всеки случай.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 29, 2009 12:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Те бутоните наглед си работят, щото включва, изключва, сверявам часовника, нещо не ми изглежда да е оттам, но няма да го отхвърлям като вариант...
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 29, 2009 15:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не му е запушен изпускателния тракт?
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 29, 2009 17:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами не знам запушен ли е - как да разбера? От друга страна маншона (дето стяга със сгъстения въздух) изпуска наглед нормално след края на измерването - в случая като даде грешка.
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 29, 2009 17:47    Заглавие: Отговорете с цитат

По време на измерването трябва да изпуска.

Ако искаш, мога да ти разкажа каква е технологията на измерване на кръвното налягане, а ти ще анализираш дали апаратът ти работи правилно.

Между другото, това всичкото предполагам е от спортна страст. Щото, такива апарати май станаха по 15 лева.
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 29, 2009 18:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Не го правя за пари, разбира се. Апарата е на майка ми, която е възрастна и се впряга , когато нещо се потроши и е един вид загуба... Иначе не знам да са по 15 лева - по- скъпички са. Аз принципно знам как става измерването но за конвенционалните апарати. Дори, въпреки, че нямам мой апарат, мога да меря с обикновен такъв - дори без да ползвам слушалката - само по трепкането на стрелката, или ако е на мен, като усетя пулсациите. При тоя апарат не ми е ясно как се засича - кое "усеща" пулсациите, или шума от кръвния поток - дали някакъв акустичен сензор?
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 29, 2009 18:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Дали ще мериш налягане или ще слушаш звук е едно и също. Специално, по-евтините апарати мерят само налягане. В случая твоят, както и повечето, работи на два етапа. Вдига до 180 милиметра живачен стълб. Проверява има ли пулсации на налягането. Ако клиентът има екстрасистоли нищо не мери, защото него го интересува и пулса, а не само шума. Ако има пулсации помпа още. Ако няма, започва да отпуска по малко и мери пулсациите в налягането. От поява до изчезване. Ако на първото напомпване не успее да вдигне зададената стойност дава грешка. Възможно е да е свързано и с времето за напомпване. Т.е. ако за Х време не достигне У налягане има нещо гнило. Пробвай да надуеш мехура по някакъв начин и да видиш за пропуски. Има и апарати с електронно мерене, но ръчно напомпване.
И все пак, по спомени са евтини, а и като се има предвид, че работят само на здрави хора, едва ли си заслужава борбата. Запиши майка ти на контрол при теб по класическия метод. Бабчето ще е повече от щастливо Wink Син и се грижи за нея по график. Къде такъв кеф?
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Сря Апр 29, 2009 18:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е апарат за кръвно налягане, все пак Exclamation Exclamation Exclamation. Не някаква си електронна играчка. Wink
И, ще си сигурен ли /и спокоен/, след като го отремонтираш, че ще продължи да мери точно, и до кога?! Аз не бих се занимавал...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 29, 2009 20:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Той толкова точно е мерел и преди ремонта. Идеологията на тези апарати е, че работят само на абсолютно здрави хора. По тази причина ги продават като "информативно" средство. Имаш ли аритмия, екстрасистоли и други неравномерни дейности - забрави.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети