| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Den4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 22:25 Заглавие: Пищялки !?!?!? не свирят |
|
|
Абе колеги, странна работа, имам колони без среди. Вчера си купих, направих дупки, сложих им два кондензатора които ми даде човека от магазина и високите ми спряха. Махам кондензатора на високите, чува се почти нищо . Със кондензатора нищо. А си свиреха нищо им нямаше. Вързал съм средите за ниските, а високите за средите, кондензаторите са си на +, всичко точно а им се такова таковатата . Ако някой знае защо така стана много ще съм благодарен.
Усилвател: самоделка 2х100
ниски: Радимекс LW 1200 RMS 120w 4ома 12''
среди: БГ 20вата 4 ома
високи: няма параметри/снимка: http://keep4u.ru/code/2009/04/21/6bbce9b9a436e576f712c51bbc7acc05/jpg http://keep4u.ru/code/2009/04/21/4d5097b1ca59c9e6ea438377744cbd37/jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 22:28 Заглавие: |
|
|
Начертай схема как си ги свързал, че така много се не разбира. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 22:34 Заглавие: Re: Пищялки !?!?!? не свирят |
|
|
| Den4ev написа: | | ... Вързал съм средите за ниските, а високите за средите ... |
Абе, "колега", дай поне схема какви си ги натворил, че това, което пишеш е много смешно! |
|
|
 |
Den4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 22:45 Заглавие: |
|
|
 |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 22:49 Заглавие: |
|
|
Та ти даже схема не знаеш да начертаеш! Как да ти помогнем?
Най-добре е да намериш някой, който разбира, да дойде и да ти свърши работата. |
|
|
 |
Den4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 23:11 Заглавие: |
|
|
поне се разбира как съм ги свързал какво да направя като немога да чертая схема, моля за помощ не за упрек  |
|
|
 |
emo-gar Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 23:19 Заглавие: |
|
|
нещо ми мязат тия ВЧ-та на тип ВЛД,ако се не лъжа така се казваха лентовите..Ако са пуснати директно без филтъра-смятай ги мъртви.Или пък им мерни съпротивлението за проверка.А и импеданса на средите може да "шунтира" високите _________________ "Науката започва с измерване" |
|
|
 |
Den4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 23:32 Заглавие: |
|
|
Нямам филтри  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 23:41 Заглавие: |
|
|
Тъй като няма да мога да влизам до края на седмицата.. за съжаление.. от сега да си кажа препоръките малко и за напред.Както ти казаха измери си импедансите на говорителите.Тези "филтри" с по един кондензатор с някой високочестотни стават проблеми и то за сметка на говорителя!Направи гилтри от 2 ри или 3 ти ред.Ако неможеш поне спази няколко условия:
-импеданса на високите и средите ( по отделно) да не е по-нисък от този на баса т.е. ако баса ти е 8 ома те да не са по 4 или по 6!По добре обратното макар че пак е нежелателно.
-сложи няква бубина последователно на баса малко от малко да не го пъниш и него с високи
-най добре дай конкретни данни за моделите на говорителите , импеданси и т.н. и помоли някой да ти сметне едни филтри ако не можеш да се справиш сам...
Това, че в магазина някой си ти е дал някакви си кондензаторчета и ти някак си си ги свързал - Не е толкова твоя грешка или негова но това ще ти създава проблеми за напред от финансова гледна точка и нерви.В този вид както си дал "схемата" ще работи евентуално някак си но никой незнае до кога, а за качеството на звука няма да коментирам.Мисля, че някъде из форума имаше как се смятат филтри и що е то филтър.Използвай търсачката ако не намериш, в google има мноого варянти но поне трябва да има по една бубина и един кондезатор на говорител.Успех
p.s. В атача има схема как трябва да са направени (естествено най-базовия варянт).Стойностите се изчисляват спрямо твойте говорители.Mоже да разгледаш тук: http://www.termpro.com/articles/xover.html . Както и тук http://www.ajdesigner.com/crossover/crossoverfirst.php като избереш от 2ри ред или по висок. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 21, 2009 6:21 Заглавие: |
|
|
Den4ev, първо не се обръщай към нас със колеги. Второ, както всички ти писаха, трябва да им мернеш само че не импеданса, защото не можеш, а омическото съпротивление. Хвани някакъв мултицет и мери. Аз подозирам че тези са пиезокристални и ще имат доста високо съпротивление, ако е така, включват се без кондензатор. Ако това те притеснява, можеш да измериш импеданса на цялото ОТ за целия честотен обхват.
Плаши ли те това че могат да изпушат от ниските честоти? Все пак не струват повече от 10лв. двете. _________________ home studio |
|
|
 |
|