Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

шум при пускане на захранване

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
xameleon
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2009 21:38    Заглавие: шум при пускане на захранване Отговорете с цитат

здравейте на всички, имам един проблем със захранване 400В, не знам дори какво е пише само MODEL: LPE2

та какъв е проблема, след като го пусна издава някакъв странен звук, като брамчене, след което спира. напрежението на червените кабели е 0, на жълтия е 5,а не (12). имате ли идея кое от всичко си е заминало и как да го оправя.

П.П. вече не издава шума, само при пускане има едно леко цъкане и това е.

благодаря предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mitcd
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2009 21:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами докато се чуваше странния шум или свистене е имало шанс да се смени някой надут/изсъхнал електролит.Сега като цъка най вероятно има нещо окъсило.Нали за РС захранване става въпрос.Щото си е чисто гадаене.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
xameleon
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2009 22:03    Заглавие: Отговорете с цитат

да, за компютърно захранване става въпрос, но не си спомням преди като го пусках дали издаваше такъв шум или не или пак цъкаше. има ли вероятност при разреждане на кондензаторите, след известен период в които не е пускано да се създаде тоя бучащ шум при първоначалното му пускане
Върнете се в началото
mitcd
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2009 22:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Зависи какво е захранването.Ако е хубаво не се чува нищо освен вентилатора.Има някой така си свистят,но много тихо.Ако ти е по старо това захранване е и е работило интензивно му изсъхват кондензаторите .Не от напрежението ,а от топлината и боклучавите кондензатори.Отвори го и виж на пръв поглед дали има някой надут или да има друга промяна в капачката отгоре(цепнат,изтекъл).Но май вече имаш и друг проблем.Провери дали имаш изобщо някакви напрежения.Само не си казал дали си се занимавал и друг път с електроника .Да не вземе да те погъделичка тока Sad Exclamation
Върнете се в началото
xameleon
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 25, 2009 22:57    Заглавие: Отговорете с цитат

аз съм написал модела на захранването, пак ще го напиша: Power Supply Linkworld LPE2 400В. общо взето и за тока съм написал, на кой кабел колко ток има ако въобще има, не е от кондензатор, сменял съм на дънни платки, няма издути, няма и изтекли, нито нещо друго, захранването не знам колко е дърто, но като го отворих вътре беше като ново, не е работило много. с електроника се занимавам от 2 годишен като ме изпра тока Smile но не се занимавам професионално а любителски, имам представа за много неща но не съм специалист, за това питам, мисля че може да е един от транзисторите, но нямам подходящ инструмент да го откача от радиатора, на който са закачени 3 такива транзистора, а ако тръгна да ги махам и трите заедно с радиатора мога да прегрея някой и да ги прецакам
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Апр 26, 2009 11:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
с електроника се занимавам от 2 годишен като ме изпра тока Smile но не се занимавам професионално а любителски, имам представа за много неща но не съм специалист, за това питам, мисля че може да е един от транзисторите, но нямам подходящ инструмент да го откача от радиатора,

Брей ,мислех че си усещал и видеозона в корема на майка си ,ама не го броиш ,на 2 години вече си бил спец по електроника (или бъркане в контакти) ! Very Happy Какъв толкова инструметн ти трябва -отвертка ,или са ги занитили с попнитове тези транзистори ?
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Нед Апр 26, 2009 11:37    Заглавие: Отговорете с цитат

А защо си мерил тока?
Цитат:
общо взето и за тока съм написал, на кой кабел колко ток има ако въобще има

Или нещо май бъркаш ток и напрежение Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Нед Апр 26, 2009 11:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Тоя боклук да го хвъргаш и да си купиш нещо качествено. Защото мисля че като се е споминал е отнесъл и нещо друго със себе си (примерно хард).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети