Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Малко помощ по една курсова работа. (РЕШЕНА)

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Пет Май 01, 2009 19:41    Заглавие: Малко помощ по една курсова работа. (РЕШЕНА) Отговорете с цитат

Имам една курсова задача по електромеханични устройства и системи. Всичко знам как да стане само не мога да открия под какво име се подвизават термичните защити на фирма Moeller и изобщо произвеждат ли такова чудо. Цял ден рова в каталога им и не намирам подобно нещо като отделен модул, а на мен такова ми трябва. Някой има ли каталог или информация къде мога да намера нещо по въпроса.На официлния сайт за България нищо не намерих. По принцип почти задължително е да ползвам компоненти на фирма Moeller, но в краен случай може и на Schneider или Telemecanique.

Последната промяна е направена от the_bull на Съб Май 02, 2009 12:10; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 01, 2009 20:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Обичайно, автоматичните предпазители са изградени от термична и максималнотокова защита. Ползвай произволен. Избираш си буква по характеристиката и даваш натам. За конкретно изделие на конкретна фирма трудно мога да кажа. Ползвам каквото припадне. Има и ментета сред квалитетните надписи. Примерно, такива, които под нула градуса изключват сами без товар. Или такива, които изключват ефективно веднъж и след това започват да "хрупат". Ако са на постоянен ток трябва да се разкъсват и двата потенциала и е важно да се спази полярността. Дъгогасителните камери са различни. Ако се свържат обратно, стават еднократни. Пробвано! Лошото е, че еднократността може да се изрази и в неизключване при условия за изключване. За постоянен ток стават само такива, на които изрично е написано, че са за такъв ток!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 01, 2009 21:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси за помоща Smile знам, че в автоматичните прекъсвачи има подобна защита, също така има и в моторните защити, но на мен изрично по задание ми е дадено да ползвам термична защита като отделен модул в комбинация с токов трансформатор. Аз затова и задавам въпроса защото цял ден търсех и не намерих като отделен модул и сега незнам изобщо има ли го като отделен модул това чудо или е като част от автоматичен прекъсвач или моторна защита.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 01, 2009 22:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Термична защита с допълнителен токов трансформатор е:
Токов трансформатор > прагов елемент по ток (токово реле) > реле за време > изход.

Ако ти трябва да е истинска трябва да е с няколко стъпала за да имитира приблизително действието на термичната защита. Заради това, че обикновено са изпълнени с биметална пластина, характеристиката им е линейна, а не прагова. Има и ефект на натрупване, който с двоични елементи трудно се постига.

Абе ти да не учиш в Русе, та получаваш такива странни задания?

Питам по следната проста причина. От токовия трансформатор излиза ток. Остатъчното напрежение върху товара трябва да е минимално. Иначе гърми. По твоето задание ще трябва да отделиш топлина върху нещо, като топлината я вземеш от токов трансформатор. Ама токовият трансформатор не обича да дава напрежение. А ток без напрежение пък не дава топлина. Питай даскала за доуточняване. Ама ако е преподавател по еднопосочна космонавтика, може и да му занесеш конспектиран полет до Венера. Там мъглите съотвестват на пълната мъгла в която ви потапят.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Пет Май 01, 2009 23:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Токови защити има,както е по твоето задание и те се ползват там където пусковия ток е няколко пъти по голям от работния.И не могат да се ползват такива които са на отсечка,а термични с токов преводен трансформатор например100А/5А или някаква друга стойност.Упоменатата фирма Telemecanique изработва такива например с преводно отношение 75А/5А;1200А/5А като в крайна сметка ползва унифицирани термични защити за трифазно напрежение.При което осигурява бавнодействие от около 10сек до 25сек в зависимост от настройката на термичната защита.
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 02, 2009 11:26    Заглавие: Отговорете с цитат

radev точно така стоят нещата. В случая аз съм избрал всички елементи да са на фирма Moeller. Задачата иначе е магнитен пускател за трифазен ток, нереверсивен. Мощност 22 КВ, ток 41А. Избрал съм токов трансформатор от каталога на Moeller с преводно отношение 50/5А и сега ми трябва термична защита която да може да се настройва в интервала 3,8-4,5А или каквато намера по стандарт. Тук е проблема на фирма Moeller в каталога не намирам елементи под името термична защита или аз незнам как да ги търся в каталога (Много вероятно) или тези не произвеждат подобен елемент.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Май 02, 2009 11:37    Заглавие: Отговорете с цитат

http://int.catalog.moeller.net/en/daten/DatasheetPDF/Moeller_Datasheet_112474.pdf
Това не ти ли върши работа ,май се регулира от 0.1 до 32А Има и направо до 75А http://int.catalog.moeller.net/en/daten/DatasheetPDF/Moeller_Datasheet_108792.pdf
А това са всички Overload Relays http://int.catalog.moeller.net/en/Daten/pdf/Uebersicht_Motorschutzrelais_g.pdf
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 02, 2009 12:10    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP Благодаря ти показа ми това което ми трябваше. Проблема беше, че тези каталози, които са на български нямаше такива неща. Така си и мислех но все пак недопусках, че са толкова малумни и няма да преведът и тези каталози и да ги сложат на българския сайт. Защитата която избрах е ZB32-6 с възможност за регулиране в интервала 4...6А което ме устройва прекрасно.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети