| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пет Май 01, 2009 19:41 Заглавие: Малко помощ по една курсова работа. (РЕШЕНА) |
|
|
Имам една курсова задача по електромеханични устройства и системи. Всичко знам как да стане само не мога да открия под какво име се подвизават термичните защити на фирма Moeller и изобщо произвеждат ли такова чудо. Цял ден рова в каталога им и не намирам подобно нещо като отделен модул, а на мен такова ми трябва. Някой има ли каталог или информация къде мога да намера нещо по въпроса.На официлния сайт за България нищо не намерих. По принцип почти задължително е да ползвам компоненти на фирма Moeller, но в краен случай може и на Schneider или Telemecanique. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване."
Последната промяна е направена от the_bull на Съб Май 02, 2009 12:10; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 01, 2009 20:17 Заглавие: |
|
|
Обичайно, автоматичните предпазители са изградени от термична и максималнотокова защита. Ползвай произволен. Избираш си буква по характеристиката и даваш натам. За конкретно изделие на конкретна фирма трудно мога да кажа. Ползвам каквото припадне. Има и ментета сред квалитетните надписи. Примерно, такива, които под нула градуса изключват сами без товар. Или такива, които изключват ефективно веднъж и след това започват да "хрупат". Ако са на постоянен ток трябва да се разкъсват и двата потенциала и е важно да се спази полярността. Дъгогасителните камери са различни. Ако се свържат обратно, стават еднократни. Пробвано! Лошото е, че еднократността може да се изрази и в неизключване при условия за изключване. За постоянен ток стават само такива, на които изрично е написано, че са за такъв ток! _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 01, 2009 21:30 Заглавие: |
|
|
Мерси за помоща знам, че в автоматичните прекъсвачи има подобна защита, също така има и в моторните защити, но на мен изрично по задание ми е дадено да ползвам термична защита като отделен модул в комбинация с токов трансформатор. Аз затова и задавам въпроса защото цял ден търсех и не намерих като отделен модул и сега незнам изобщо има ли го като отделен модул това чудо или е като част от автоматичен прекъсвач или моторна защита. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 01, 2009 22:16 Заглавие: |
|
|
Термична защита с допълнителен токов трансформатор е:
Токов трансформатор > прагов елемент по ток (токово реле) > реле за време > изход.
Ако ти трябва да е истинска трябва да е с няколко стъпала за да имитира приблизително действието на термичната защита. Заради това, че обикновено са изпълнени с биметална пластина, характеристиката им е линейна, а не прагова. Има и ефект на натрупване, който с двоични елементи трудно се постига.
Абе ти да не учиш в Русе, та получаваш такива странни задания?
Питам по следната проста причина. От токовия трансформатор излиза ток. Остатъчното напрежение върху товара трябва да е минимално. Иначе гърми. По твоето задание ще трябва да отделиш топлина върху нещо, като топлината я вземеш от токов трансформатор. Ама токовият трансформатор не обича да дава напрежение. А ток без напрежение пък не дава топлина. Питай даскала за доуточняване. Ама ако е преподавател по еднопосочна космонавтика, може и да му занесеш конспектиран полет до Венера. Там мъглите съотвестват на пълната мъгла в която ви потапят. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 01, 2009 23:14 Заглавие: |
|
|
Токови защити има,както е по твоето задание и те се ползват там където пусковия ток е няколко пъти по голям от работния.И не могат да се ползват такива които са на отсечка,а термични с токов преводен трансформатор например100А/5А или някаква друга стойност.Упоменатата фирма Telemecanique изработва такива например с преводно отношение 75А/5А;1200А/5А като в крайна сметка ползва унифицирани термични защити за трифазно напрежение.При което осигурява бавнодействие от около 10сек до 25сек в зависимост от настройката на термичната защита. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 02, 2009 11:26 Заглавие: |
|
|
radev точно така стоят нещата. В случая аз съм избрал всички елементи да са на фирма Moeller. Задачата иначе е магнитен пускател за трифазен ток, нереверсивен. Мощност 22 КВ, ток 41А. Избрал съм токов трансформатор от каталога на Moeller с преводно отношение 50/5А и сега ми трябва термична защита която да може да се настройва в интервала 3,8-4,5А или каквато намера по стандарт. Тук е проблема на фирма Moeller в каталога не намирам елементи под името термична защита или аз незнам как да ги търся в каталога (Много вероятно) или тези не произвеждат подобен елемент. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 02, 2009 12:10 Заглавие: |
|
|
ELP Благодаря ти показа ми това което ми трябваше. Проблема беше, че тези каталози, които са на български нямаше такива неща. Така си и мислех но все пак недопусках, че са толкова малумни и няма да преведът и тези каталози и да ги сложат на българския сайт. Защитата която избрах е ZB32-6 с възможност за регулиране в интервала 4...6А което ме устройва прекрасно. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
|
|
 |
|