| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Den4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2009 0:08 Заглавие: Стрелкови ниво индикатор/ свързване? |
|
|
Здравейте, имам такова нещо и се чудя как да го свържа към моя усилвател 2х100 самоделка. Ако може някой да ме насочи много ще съм благодарен. Мислех си да го свържа към изхода на единият канал но.... незнам исках да попитам  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Май 07, 2009 5:02 Заглавие: |
|
|
Божееее боже ... не ми се мисли какво ти представлява усилвателя, щом ще свързваш стрелкови индикатор или какъвто и да било такъв по изходите
За сведение - индикаторите взимат сигнал от предусилвателната част. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2009 8:18 Заглавие: |
|
|
Не е проблем да го вържеш на изхода,ще се получи индикатор на мощност ако това ти е целта,но имай в предвид че напрежението на изхода на усилвателя при 100w е около 20v,и е необходимо да направиш делител на напрежение с 2 резистора(като единия може да замениш с тример за регулиране),след това грец със кондензатор,и тогава индикатора.С тример потенциометира регулираш при пълна мощност индикатора да е в крайно дясно положение,и си готов .След това може да замериш съпротивлението на тримера,и да го замениш с резистор,а пък може да го оставиш и така.
Погледни схемата в атъча! |
|
|
 |
Den4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2009 10:23 Заглавие: |
|
|
| А ако взема от предусилвателната част трябва ли да се прави някакъв делител на напрежение ? |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2009 10:49 Заглавие: |
|
|
Зависи от параметрите на индикаторите и нивата на сигнала в точките откъдето се взема сигнала. Въобще ако се прави на професионално ниво работата не е съвсем проста - нужен е сигналгенератор на звукови честоти, осцилоскоп и т.н. Иначе може и опитно по любителски, но без мерене рискуваш да заминат няколко индикатора докато уцелиш делителя и нивата...  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2009 13:54 Заглавие: |
|
|
Трябва да знаеш колко е горе долу тока на индикатора за пълно отклонение на стрелката. Стрелката следи напрежението на изхода на усилвателя не мощността, тъй като мощността зависи и от товара (колоните).
Та, казваш при 10 Волта искам макс отклонение. Ако индикатора прави това при 1 mA смяташ по закона на Oм какво съпротивление е нужно да свържеш последователно на индикатора (в случая 10кОм). Значи последователно свързваш един диод, изчисленото съпротивление и индикатора. Получената джаджа директно на изхода. В крайна сметка донастройваш на око съпротивлението. Ако стрелката ти скача много можеш и едно кондензаторче паралелно на индикатора да вържеш.
Това е любителското изпълнение за начесване на крастата.
Ако искаш профи нещата се усложняват. Най-добре с драйверче вързано към входа на крайното стъпало. Ако е на изхода както описах (или схемата по-горе), диода(ите) които са нужни за изправяне на тока за индикатора например внасят нелинейни изкривявания (не че някой ще ги чуе). Освен това трябват по-точни пресмятания и т.н. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2009 16:39 Заглавие: |
|
|
| Ако системката е към 200-400 микроампера си го направи по схемата на Студио2 ,работи перфектно ,връзва се към изхода на стъпалото ,това не е касетен дек та да се свързва съм предусилвателя обикновено се връзват точно към изхода ,коментариите на happy_boy са доста смешни ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2009 19:29 Заглавие: |
|
|
В неговия случай е най-добре да си вземе сигнал от предусилвателя.
Може да пробва и от изхода. Ще си изгори индикаторчето и ще миряса.
Смешни не смешни елпчо не ти търся мнението  _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2009 19:34 Заглавие: |
|
|
Абе ти май си падаш по тъпите коментарии -защо не провериш сам ,не ме карай да сканирам схемата и в двата варианта на усилвателя системките са вързани през тример 5К към изхода на стъпалата ,паралелно на говорителите ,ако продължаваш да твърдиш друго ето ти две картинки
Та къде е вързана точка 7 по схемата, А? Нещо много бързо си коригира поста ! Дали ще го изгори -това ако си ти -може да стане ,аз като правих последното си Мосфет стъпало точно по тази схема вързах индикаторите и работят перфектно ,затова мнението ми е меродавно ,не си измислям като тебе ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 6:52 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Дали ще го изгори -това ако си ти -може да стане ,аз като правих последното си Мосфет стъпало точно по тази схема вързах индикаторите и работят перфектно ,затова мнението ми е меродавно ,не си измислям като тебе ! |
100 % ако съм аз ще го изгоря
Какво си измислям ... че има индикатори, които не са вързани към изхода ли
И това си измислям  _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
|