Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

REPOTEC = дърво

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 07, 2009 12:05    Заглавие: REPOTEC = дърво Отговорете с цитат

Един дървен REPOTEC WR-1440A ми скъси живота. Периодично решава да се рестартира. Се ми е тая какво прави, стига да е за малко, ама си рестартира и LAN страната и съответно, сметалото в този момент прави глупости. Фърмуерът му е версия 1.2. На 'фициалния им сайт предлагат същото.
В лога скромно споделя, че нещо немало памет:
May 7 11:47:03 212.178.17.10 sent an invalid ICMP error to a broadcast.
May 7 11:47:11 Out of Memory: Killed process 2008 (dnrd).

Това IP ще да е на некой съветски пустиняк, ебаси. Явно го не кефа, ама и рутърът требе да го игнорира, а не да се шашка.

Давайте акъл как да го сборя. Евентуалното предложение, да го резне провайдера е частично приемливо. Имам си причини да предприема това като последна стъпка.

Изобще, на нормалните рутъри може да им се забранява да ги пингват, ама на тази тупалка не намирам подобно решение из менютата. Поради вътрешната необходимост на провайдера се налага да е PPPoE. Поради моя вътрешна необходимост се налага да имам едно сметало в режим DMZ.

Като капак на всичко се оказа, че трябва да се опишат и портовете между LAN и Wi-Fi частта, пък били и те от една мрежа Це класа.

Така е. Като се стиснах за некоя и друга кинта и не си купих читав рутър, ще пиша по форумите. Ама вие ще помогнете...

-----

Идеята да пиша в този раздел на форума, е да се търси алтернативен фърмуер на същата база на хардуера. Ако ръководството счете за нужно, да смести темата в подходящата ниша.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Чет Май 07, 2009 17:40    Заглавие: Re: REPOTEC = дърво Отговорете с цитат

Не съм отварял и бутал такъв но вътре би трябвало да е базиран на RTL8186,RTL8225.. Днес по-късно ще отворя един QUBS..Ако по хардуер са еднакви става със софт на Edimax,Qubs...Що не му спреш Firewal a ?
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 07, 2009 19:32    Заглавие: Отговорете с цитат

След малко ще пробвам с файъруола. Че сега пращам на един пич едно кино за китосване и ще се спритисни човека.

QUBS съм правил на Edimax и стана перфектно. Ама този май да е друг.
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 07, 2009 20:31    Заглавие: Отговорете с цитат

AMa разгледай внимателно кое с какво е вътре че ако не съвпадат може да е фатален края Smile
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 07, 2009 20:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Знам. Утре ще мина през един магазин да изпрося някой дефектен Едимакс за разглеждане и ще ги сравня.

Ама пък и не е логично един рутър за цели 50 лева да се затруднява в борбата с DoS!

Ще пиша до Репотек и Брюксел, ебаси! Г-жа Кунева, паралелно с унифицирането на зарядното за GSM, може да спусне и директива за Open Source рутъри по 20 лева. С безплатен lifetime интернет достъп. Демек, с покупката на желязото да си си платил всичко.
Така требе!
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 07, 2009 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами.. софта най вероятно му е куц!Аз един Edimax като зех и пуснах нет нямаше... Shocked Arrow update на фирмуера и заспа Smile А за евтиния клас рутери с wifi фаворита ми е D-Link DI524 за цената си от 55 лева няма аналог Smile
п.п. Пробва ли хардуерния ресет?
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 07, 2009 20:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Фърмуера е куц. Това е ясно. И друг човечец тук се жалваше от подобно нещо, но го беше отдал на PPPoE'то. Тогава пропуснах да го попитам с каква тупалка е, ама предполагам, че ще се закачи на темата и ще сподели.

Айде, стига съм разпускал, че боря един софтуер за кройки и ми е мъгла. SolidWorks'а по-лесно ми се даде.

Ама интересен факт белезАх. Тия си краднат един от друг или на CAD/CAM софтовете една малка група хора им прави енджина. Обвивката е различна, ама идеологията на ядрото е едно към едно за всичките. Даже и Мая'та като че да е с подобен произход. И е на километри от идиотщината AutoCAD. Всъщност, така е правилно. Следващ етап е да се обединят (щото криза било) и да си излъчат водещи специалисти по ядра с отворена архитектура. После секи да си прави обвивката как му дойде. И да унифицират P-code. Пак ще пиша до Кунева. Ша ма разбере и вземе под внимание.

Ресета съм го пробвал. Ама той к'во грее? Дава си грешка, спира си процеса, рестартира се. Всичко е логично. Просто, трябва да има опция да игнорира ICMP пакетите. В този му релиз, липсва...
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Май 08, 2009 0:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не са те атакували с нукер. Направо може да ти забие модема ако си с такъв. Има такива програми IGMP Nuker които правят флууд и просто се скапва мрежата.
May 7 11:47:03 212.178.17.10 sent an invalid ICMP error to a broadcast.
May 7 11:47:11 Out of Memory: Killed process 2008 (dnrd).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 08, 2009 0:37    Заглавие: Отговорете с цитат

За ресета те питах щото е желателно преди да се настройва да се ресетне от там понякога се получават бъгове ако не се направи... Случвало ми се е 100 тици пъти Sad Пък за Nuker..... тия атаки според мен бяха актиално по времето на dial-up а Smile Сега не ми се вярва да забият 100 мегабитова мрежа и дори и толкова нисък клас "рутер".
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 08, 2009 5:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди да го настройвам го ресетнах. Този от който е забил рутъра примерно в този случай:
May 8 03:25:47 213.85.189.225 sent an invalid ICMP error to a broadcast.
May 8 04:51:40 213.85.189.225 sent an invalid ICMP error to a broadcast.
е май от Швеция. Намира се на 18 хопа от мен. Предишният беше от Одеса. 12 или 13 хопа. Т.е. с трафик едва ли ще успеят да сборят и най-калпавия рутър. Праща се нещо, което е дефектно като протокол. В никакъв случай не казвам, че е злоумишлено. Най-вероятно са хора със странни торент клиенти. Ама пък и технологията се развива, а на този рутър фърмуера му е някъде от 2006. Което говори лошо само и единствено за Репотек. Руснаците по едно време бяха забранили половината клиенти, защото правеха подобни бози.

Работата отива към това да забогатея, да си купя Линксис и нещата да се урегулират с "горещи кръпки". За тях ми казаха, че излизали седмица след упоменаване на проблема.

За момента го заебавам на това положение. Иначе, в процеса на ловене на маймуни с трици ще затъркам някоя и друга седмица ... и пак ще си купя свестен рутър.

-----

Само за информация. На тази тупалка не може да и се изключва Firewall'а. Може да му зададеш редица правила, но винаги е включен. Поддържа едно IP в DMZ, поддържа URL блокиране, MAC разрешаване/блокиране, Разрешаване/Блокиране на портове към съответно IP и там май още нещо. Обаче, елементарната нужда на 99% от притежателите му да прави само едно нещо ама да го прави добре, за съжаление, липсва.

На нормален човек му трябва рутърът да си пуска всичко навсякъде и само да се грижи за PPPoE'то (щот провайдерите са лайна!) и за TTL'а (щото пак са лайна!!!).

Зарязвам го. Нека си се рестартира. Някой ден ще си купя свестен. Между другото, имах един слънчев RP-IP509, който изначално си знаеше, че трябва да е максимално прозрачен за всичко, ама го удари гръм... Не върви към добро светът.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети