Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

микропроцесорен модул за измервана на температура

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kai4o
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 02, 2005 1:11    Заглавие: микропроцесорен модул за измервана на температура Отговорете с цитат

Бихте ли ми помогнете да на намера 4-канален микропроцесорен модул за измерване на температура.
- 4 аналогови входа за температурен датчик Pt100
-Индикация:Номер на канал,температура(3 1/2 цифри).Каналите се сменят автоматично през 10 секунди.
-Бутони:1 - Инициализация(Reset),2- алтернативно спиране/вкл. на смяна на каналите.
-Принципна електрическа схема
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Тони
Гост

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2005 11:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Това ми звучи като че ти трябва дипломна или курсова работа .. ти схема ще намериш, но замисляш ли се че за тая схема трябва и програма ......схема мога да ти нарисувам за 10 мин .....
Върнете се в началото
dasho
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2005 20:39    Заглавие: Отговорете с цитат

,,Делта инструмент" гр.София
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kai4o
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 06, 2005 14:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Чесно да ти кажа е за курсова работа!А програмирането е на Асемблер
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Мар 06, 2005 22:23    Заглавие: Отговорете с цитат

kai4o написа:
Чесно да ти кажа
разработвал съм осемканален микропроцесорен модул за измерване на температура с Pt100.
Никога не ми се е свидило да обменям информация и опит по какъвто и да е било повод, но в твоя случай повярвай ми - ако седнеш и направиш това със собствени сили, ползата за теб ще е неимоверно по-голяма отколкото просто да прекопираш нещо. По тази тема учебници и Интернет - коклкото искаш, само да имаш желанието да поработиш. Може да ти изглежда твърде сложно и трудно, но не е така. Разбирам зора ти да си направиш курсовата работа, но именно това е целта - преминавайки през "ръцете ти" да остави следи и да има полза за в бъдеще. Това което просто си преписал - утре е забравено. Казвам го от личен опит - това което е постигнато със зор е много "по-плодовито " - не само като конкретни технически познания, а и като развитие на мисленето, начин за действие при за разрешаване на даден проблем. В практиката, в общия случай не конкретните технически знания / за това си има справочници/, а подходът за действие допринася за успеха, а подход не се изработва с преписване на курсови работи.
Нядявам се, че всичко написано до тук не е прозвучало твърде нравоучитено, ползата от направеното освен знания носи и голямо удовлетворение, което не е за изпускане.
Ако все пак имаш по-конкретни въпроси, с удоволствие бих споделил това, което знам.
Успехи.
Върнете се в началото
kai4o
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 06, 2005 22:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Ползата е много голяма ако са та научели на нещо SmileА това най - големия проблем че не са.Аз едва ли ще си направя сам блок схемата а пък да не говоря за Асемблер кадето ни научеха само да събираме и изваждаме. А много ще се замислиш ако ти кажа как ни оценяват (преставяне на блокова схема - ЗА УСИЛИЯТА 3)
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 06, 2005 23:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам наистина как е при вас сега, аз не съм завършил толкова отдавна Question май Rolling Eyes ; за курсовите работи се полагаха консултации - по конкретни въпроси естествено, иначе даваха общи насоки и после висене по библиотеките и консултации с колеги / това е най-веселата част - като ти казвам, че със собствен труд си е най-добре Very Happy /.
Между другото на лекции и на нас не са обяснавали кой-знае колко, на упражнения раздухваха подробности - ако се интересуваш естествено. А пък много колеги тогава биха си ударили г.за в тавана ако за блокова схема пишеха 3.

Последната промяна е направена от мульо на Нед Мар 06, 2005 23:47; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 06, 2005 23:46    Заглавие: Отговорете с цитат

В интерес на истината специално за дипломната си работа получих изключително голяма помощ от ръководителя си - не ми е давал да преписвам стари дипломни или курсови работи, а ценни насоки и идеи, кое как да се направи.
Ето някои идеи за начало
1. Избери датчик - в зависимост от температура, разстояние и пр.
2. Ако избереш Pt100 - избираш колко проводна линия; Пускайки подходящ ток през нея или свързване в съответен мост - имаш напрежение.
Ако избереш термодвойка - предвиждаш си съответен преобразувател.
Ако не става с тези датчици - работата е дебела: пирометрия и пр. предполагам малко хора го разбират в подробности.
Облекчен си до известна степен, защото преобразуваш ли температурата в някакъв стандартен сигнал - било то ток или напрежение - от там нататък АЦП-та и пр. вече става лесно, търси програмист Smile .
А на времето къде ти АЦП-та...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети