| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kai4o Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 1:11 Заглавие: микропроцесорен модул за измервана на температура |
|
|
Бихте ли ми помогнете да на намера 4-канален микропроцесорен модул за измерване на температура.
- 4 аналогови входа за температурен датчик Pt100
-Индикация:Номер на канал,температура(3 1/2 цифри).Каналите се сменят автоматично през 10 секунди.
-Бутони:1 - Инициализация(Reset),2- алтернативно спиране/вкл. на смяна на каналите.
-Принципна електрическа схема |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Тони Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 11:55 Заглавие: |
|
|
| Това ми звучи като че ти трябва дипломна или курсова работа .. ти схема ще намериш, но замисляш ли се че за тая схема трябва и програма ......схема мога да ти нарисувам за 10 мин ..... |
|
|
 |
dasho Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 20:39 Заглавие: |
|
|
| ,,Делта инструмент" гр.София |
|
|
 |
kai4o Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2005 14:12 Заглавие: |
|
|
| Чесно да ти кажа е за курсова работа!А програмирането е на Асемблер |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2005 22:23 Заглавие: |
|
|
| kai4o написа: | | Чесно да ти кажа | разработвал съм осемканален микропроцесорен модул за измерване на температура с Pt100.
Никога не ми се е свидило да обменям информация и опит по какъвто и да е било повод, но в твоя случай повярвай ми - ако седнеш и направиш това със собствени сили, ползата за теб ще е неимоверно по-голяма отколкото просто да прекопираш нещо. По тази тема учебници и Интернет - коклкото искаш, само да имаш желанието да поработиш. Може да ти изглежда твърде сложно и трудно, но не е така. Разбирам зора ти да си направиш курсовата работа, но именно това е целта - преминавайки през "ръцете ти" да остави следи и да има полза за в бъдеще. Това което просто си преписал - утре е забравено. Казвам го от личен опит - това което е постигнато със зор е много "по-плодовито " - не само като конкретни технически познания, а и като развитие на мисленето, начин за действие при за разрешаване на даден проблем. В практиката, в общия случай не конкретните технически знания / за това си има справочници/, а подходът за действие допринася за успеха, а подход не се изработва с преписване на курсови работи.
Нядявам се, че всичко написано до тук не е прозвучало твърде нравоучитено, ползата от направеното освен знания носи и голямо удовлетворение, което не е за изпускане.
Ако все пак имаш по-конкретни въпроси, с удоволствие бих споделил това, което знам.
Успехи. |
|
|
 |
kai4o Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2005 22:41 Заглавие: |
|
|
Ползата е много голяма ако са та научели на нещо А това най - големия проблем че не са.Аз едва ли ще си направя сам блок схемата а пък да не говоря за Асемблер кадето ни научеха само да събираме и изваждаме. А много ще се замислиш ако ти кажа как ни оценяват (преставяне на блокова схема - ЗА УСИЛИЯТА 3) |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2005 23:29 Заглавие: |
|
|
Не знам наистина как е при вас сега, аз не съм завършил толкова отдавна май ; за курсовите работи се полагаха консултации - по конкретни въпроси естествено, иначе даваха общи насоки и после висене по библиотеките и консултации с колеги / това е най-веселата част - като ти казвам, че със собствен труд си е най-добре /.
Между другото на лекции и на нас не са обяснавали кой-знае колко, на упражнения раздухваха подробности - ако се интересуваш естествено. А пък много колеги тогава биха си ударили г.за в тавана ако за блокова схема пишеха 3.
Последната промяна е направена от мульо на Нед Мар 06, 2005 23:47; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2005 23:46 Заглавие: |
|
|
В интерес на истината специално за дипломната си работа получих изключително голяма помощ от ръководителя си - не ми е давал да преписвам стари дипломни или курсови работи, а ценни насоки и идеи, кое как да се направи.
Ето някои идеи за начало
1. Избери датчик - в зависимост от температура, разстояние и пр.
2. Ако избереш Pt100 - избираш колко проводна линия; Пускайки подходящ ток през нея или свързване в съответен мост - имаш напрежение.
Ако избереш термодвойка - предвиждаш си съответен преобразувател.
Ако не става с тези датчици - работата е дебела: пирометрия и пр. предполагам малко хора го разбират в подробности.
Облекчен си до известна степен, защото преобразуваш ли температурата в някакъв стандартен сигнал - било то ток или напрежение - от там нататък АЦП-та и пр. вече става лесно, търси програмист .
А на времето къде ти АЦП-та... |
|
|
 |
|