|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
typet Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 15:27 Заглавие: мигаща светкавица |
|
|
Здравейте
Не съм много запознат с електрониката, имам начални познания но искам да разбера може ли и как може да се направи следното нещо:
Искам да направя светкавица от фотоапрат да може да мига постоянно поне с 5-6 херца и да работи на 12 волта. Смисъл тока който и подавам към цялото устройство да е 12 волта, а самите светкавици знам че работят на по голямо напрежение. Проверих по разните магазини за авто аксесори но за съжаление нещата които продават са прекалено слаби. В магазините за ел компоненти има светкавици но няма необходимата електроника зад тях. В интернет намерих някои схеми, но те са само за слаби светкавици, не знам кои елементи трябва да се сменят за да работи с по силни светкавици и да мига по бързо. Видях веднъж такава - беше изключително силна, разбрах след това и че е самоделка- заболяха ме направо очите.
Това, което трябва да се получи има поведение точно като на тези ефекти по дискотеките.
Много ще съм благодарен ако някой ми обърне внимание. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tzanko Todorov Активен потребител

|
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 15:38 Заглавие: |
|
|
| Такова устройство се нарича стробоскоп и в интернет е пълно със схеми. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|