| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tsuko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 03, 2009 21:28 Заглавие: HDD repair въпросче модел HDD2188CZK1S |
|
|
Здравейте, тази вечер ми подариха една кутийка с хард само че леко прецакан до колкото разбирам USB контролера който е в нея работи защото когато я в включа се разпознава по някакъв начин ,но когато харда е закачен никакъв признак на живот.
Моделът на диска е :
Toshiba MK8025GAS
HDD2188CZK1S
pcb:MDK339V-ON
Поизмерих това онова транзисторчета фусове всичко е наред,лоши спойки няма . . . . . някой има ли по точна представа къде може да е проблема до колкото знам трябва харда да развърта почти веднага след като е включен или греша ?
Някой имал ли е успешен ремонт на такъв или подебен хард и ако е така то нека сподели Pls . . . . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dreamTech Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2009 17:08 Заглавие: |
|
|
Сигурен ли си, че USB порта има достатъчно ток, за да го развърти?
Пробвай с отделно захранване. _________________ http://dreamtech.hit.bg/ |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2009 19:42 Заглавие: |
|
|
Има двойни кабелчета за USB. Линията за данни е само в едното, но захранване взима и от двете. Трябва да се продават щом съм ги виждал сред масите. Определено ще е по-добре с него. Другото. Дискът IDE или SATA е? Т.е., какъвто и да е. Пробвай го на компютъра директно. Ако тръгне, токът ще да е. Ако не тръгне ... кофата. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
tsuko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2009 20:43 Заглавие: |
|
|
Благодаря ви за отговорите ще пробвам.Лаптопа ми е старичък NC6000 възможно е USB-то да изкл. по ток . . . . днес си купих много тарикатски кабел и IDE-USB ,но и с него резултатът е същия за лаптопските хардове се захранва от USB-то а за големите си има външно захранване ,което ме навяваше на мисълта че там съм ОК,но въпреки това го пробвах тази вечер и на домашният комп но и там резултата нулев . . . . ако някой има такъв за части да се свърже с мен на лични че ми се свиди да го хвърлям за алюмин но натам отива работата . . . .
а това е кабела за който говоря :
http://www.tpetrov.com/search.php?prod=COM+SATA-IDE+TO+USB
Последната промяна е направена от tsuko на Чет Май 07, 2009 22:31; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2009 21:23 Заглавие: |
|
|
Виж бе. То си пише. Има 100 и 500 милиамперови. Некъде по контрол панела беше, ама старост-нерадост...
Ако ще го пробваш с външни 5 волта, гледай да не захраниш и дъното с тях. Може да се появи димна завеса. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
tsukevboyan Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 18:47 Заглавие: |
|
|
Днес си играх точно със същия такъв преходник USB-SATA ATA.
Не казваш под каква операционна система го пробваш.
Вече е ясно че USB контролера работи, но самия хард по нататък дали отговаря не се знае, затова само за проба виж дали ще го види системата по следния начин, така поне ще се абстрахираш от шибания Windows.
След като го свържеш му пусни бутабъл Hiren's BootCD, намери във менюто май беше HDD TOOLS -> HDD Regenerator например и виж дали ще се покаже, ако го няма фърляй го - то затова са ти го подарили.
За тези който ще скочат за метода на проверка, защото в този форум така правите ...... помислете защо го предлагам. |
|
|
 |
|