Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Купувам кондезатори

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
VALMIG21
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ГР.ПЛОВДИВ

МнениеПуснато на: Сря Юли 08, 2009 10:49    Заглавие: Купувам кондезатори Отговорете с цитат

Купувам качествени нови кондезатори,например WIMA,220нф/50в-25бр.
Хартиено-маслени 470нф/400в-15бр,100нф/250в-10бр.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 08, 2009 11:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво разбираме под КАЧЕСТВЕНИ?
От 220нФ имам.От другите високоволтовите стойности също имам,но са полипропиленови мисля.От всичките дотук изредени мисля имам само български.При положение че си работят прекрасно българските не виждам причина да зареждам нещо различно.
Сега ако ти трябват за някакви хай-фистки цели и там се почнат някакви обяснения със заклинания как като се сложи жълт кондензатор звукът е по-плътен,а като се сложи зелен с лепнат косъм отстраната и единия крак леко завит настрана и вокалните партитури на Павароти се чували по-отчетливо,сцената била по-плътна,звукът бил по-топъл и прочие-нема смисъл....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
VALMIG21
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ГР.ПЛОВДИВ

МнениеПуснато на: Сря Юли 08, 2009 11:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Wima 220nf искам да ги сложа на СД Grundig cd8400 на TDA 1541A-17бр.
Колеги са постигнали по този начин и с лампи на изхода отлични резултати.Не съм слушал как свирят,но има логика.Иначе с SMDтата и OP си свири добре,но мерак.470nf и 100nf ще ги слагам в ламповия си усилвател защото след 9 години някои имат нужда от смяна,аз ще сменя всичките.На 47г.съм,инженер,не някой некомпетентен сноб.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 08, 2009 11:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Не съм слушал как свирят

Ей ама аз съм бил направо пророк.
Почне ли се така с великите ламбови усилватели,с това кой кондензатор как "свирел", с "хартия в масло" и прочие-бягам надалеч.
Форума е технически и мистицизмите и вярванията на тема електроника не се толерират.
Темата я затварям преди да се е почнало пак със заклинанията-нагледал съм се на подобни дискусии кой кондензатор как свири и на заклинания.Имате си достатъчно много форуми в които се дискутира кой кондензатор и коя ламба как свири-не тук.Поне този форум да опазим чист.
А тези двете
Цитат:
На 47г.съм,инженер,

честно казано не са особено меродавни....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети