| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Май 09, 2009 11:31 Заглавие: Закрепване на тороидален трансформатор ? |
|
|
Здравейте!Днес имам един проблем със закрепването на въпросния звяр.Попринцип досега винаги съм ги монтирал със стандартната "капачка" + болт и гайка но тук е проблема, че този няма..По магазините обикалях и никъде не намерих преди бях виждал поне пластмасови макар, че не ми се иска да го закрепям с такава.Някой имали представа къде може да има метални като ако може да е поне 10 см диаметър да може да го натисне добре, че доста тежи . _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
пламенхар Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 09, 2009 13:32 Заглавие: капачка |
|
|
| Изрежи си от ламарина,или някакъв стъклотекстолит-2-3мм. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 09, 2009 14:14 Заглавие: Re: капачка |
|
|
Мислил съм по тоя въпрос но ще е краен варянт все пак искам да си е заводско.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Съб Май 09, 2009 17:17 Заглавие: |
|
|
една правоъгълна метална планка дълга малко под диаметъра , широка повече от 20 мм, пробита по средата с диаметър за винта с който ще го скрепишизпръскана с цветен спрей и си готов. _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 10, 2009 9:13 Заглавие: |
|
|
Разглоби някякъв развален харддиск. Дисковете ще станат за закрепване. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 10, 2009 11:15 Заглавие: |
|
|
Изрязваш диск с необходимия диаметър,пробиваш отвора в средата,и поставяш болт като този които ще ползваш.След това диска го поставяш на тръба с диаметър по голям от главата на болта,и бой с чука по главата на болта докато се изравни с ламарината ,боядисваш по желание в необходимия цвят,поставяш си гумената подложка,монтираш и след това сядаш на масата с питие по желание ,наздраве |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 10, 2009 12:51 Заглавие: |
|
|
Ако държиш на професионализма в изделията си има механични цехове. Чертаеш и поръчваш. _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 10, 2009 18:21 Заглавие: |
|
|
Попринцип търся да е заводско изпълнение не ми се преоткрива хамерика:) Но немога да разбера защо като питам по магазините ме гледат като индиянци.. Ще потърся на още няколко места и накрая май ще правя!С дисковете от харда.. те здрави ли са?! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 10, 2009 18:29 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN написа: | .... Но немога да разбера защо като питам по магазините ме гледат като индиянци.. ... |
Ами защото точния размер зависи както от размера на самия тороид, така и от това колко тел (и как) е намотана на него. И няма как хем да е "точна" като "заводска", хем да е универсална.
Когато се проектира, прави и сглобява една техника тези параметри са ясни и се прави каквото трябва. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 10, 2009 19:24 Заглавие: |
|
|
Те въобще нямат дори и за заводски трафове!Знам, че се проектира и при моя случай няма да е нещо стандартно..Но поне да е намеря нещо близко до стандартното.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|