|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 01, 2009 15:34 Заглавие: Въпрос за преработка на Студио 2 |
|
|
| Питането е следното -преработвал ли е някой това квази-комплементарно в комплементарно стъпало ? Имам едни двойки 2N5630/6030 -16A/120V/200W(честотно са като 2N3055) и си мисля ,че ако туря в горното рамо 2N5630 ,а в долното 2N6030 ,вместо 2N3055 и разменя местата на R615 и К-Е на T608 ще се получи изцяло комплементарно стъпало с подобрена симетрия. Евентуално 1ом в емитера на T608 . Ако някой го е правил моля да сподели впечатленията си ! Благодаря ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 01, 2009 22:51 Заглавие: Преработка на Студио 2 |
|
|
| Аз не съм,но на този принцип работят хиляди подобни схеми и много от тях са предложени за преработка,по твоя мироглед.Какъв е проблема?А относно единя Ом,в болшинството схеми в крайните транзистори за изравняване на параметрите се ползват по-ниски стойности като 0,1-0,5Ом в зависимост от мощността на стъпалото.До колкото знам,този усилвател е класика и дори отговаря на изискванията за Hi-Fi по старите стандарти DIN.За крайни съм ползвал какви ли не,отговарящи на изходната мощтност и всичко работи без проблем.Като финал,мога да бъда и аз критичен,по отношение на защита от късо-май липсва такава и затова често гърмяха крайни транзистори на килограм. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 02, 2009 5:59 Заглавие: |
|
|
| Явно ще се експериментира ,благодаря Веско ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|