|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 02, 2009 1:47 Заглавие: Много извън темата... Търся книга. |
|
|
http://www.fairchildbooks.com/book.cms?bookId=190
Някой с инсталирано eMule да провери да не би да е налична. Или кой където ходи по сайтове с книги да зяпа. Говоря за електронен вид. Толкова пари ако дам за хартия ще ми се увреди жлъчката.  _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 02, 2009 13:05 Заглавие: |
|
|
| Нема...- търси нещо за Gerber -май е по лесно. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2009 6:41 Заглавие: |
|
|
Ама Лектрата е единственото (май) с логичен интерфейс за CAD система. Оптитексът, примерно, беше позорно уволнен по една дребна и една важна причина. Дребната е, че не обновява автоматично дължините, едрата, че нищо не разбира от разгъвки. По тази причина и повечето моделиери не изкарват неща с "италиански" дизайн. Бръчкат им се завоите. Като краен етап ще си ги правя нещата на Солид. Там барем разгъвките работят правилно. Ама това е много краен етап, защото там трудно ще се зададе еластичност на материала. Това оптитексът го може, за Лектрата още чета.
Пък и е странно. Това е първата книга с която изпитвам затруднения при намирането и в електронен вид.
RM, щом позна за какво е питай там дето са ти казали, дали не искат да си я придобием на партия. На мен ми трябва за седмица да я сканирам. После я връщам. Склонен съм да се лиша от някоя кинта за световното благо.
Значи, да обясня какво ми трябва, а може и някой да е мяркал и алтерантива на лектрата.
Идеята е следната. Почти всички шивашки програми работят на принципа кройка>шев>проверка на готовото изделие>ремонт. Поради липса на документация (така ги кара производителите), неадекватно динамично мерене в девета версия разкарах Оптитекса. Като се вземе под внимание, че от няколко дни минах и на 64 битова машина и са възможни проблеми с активацията, софтуерата си умря на стария хард.
Лектрата има аддон модул за топсолид и там правиш детайла, след което го режеш и той ти вади кройки. После на кройките си добавяш резки, пинове или там каквото ти хрумне за центриране. Далаверата е, че правилно определя завоите и разгъвките. Т.е. като зашиеш завоя и няма "бабунки". Между другото, като пренебрегнем материали, конци и т.н. скъпите неща се отличават от евтините само по това, че извиките са "калибрирани" с цел минимизиране на разликата в дъгите и съответно обтеглянето или набръчкването на материала. За дреха от тънък плат почти не личи, но за кожи с двойни и френски шевове ситуацията е отчайваща. Лично съм го пробвал. След това трябва да има възможност за залагане на параметрите на материалите, защото, това все пак е различно от стомана и се разтегля, свива и т.н. Изобщо, работата е тънка... Ама пък е много по-интересна от железарското проектиране. Особено необтегнатите детайли имат маса, падат по различен начин, загребват въздух и т.н. Все неща, на които трябва да се обръща внимание. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2009 21:27 Заглавие: |
|
|
Сичкото що е Modaris , Diamino на Lectra. Все е жабарско. Но софтуер
магарето дава колкото искаш (мойто е с чембер на главата-и може да е попропуснало нещо ??? портове не съм отворил, няма време) . |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 04, 2009 11:55 Заглавие: |
|
|
Софта го има. До момента, това което успях да преборя, много добре се представя. Лошото е, че преборих лесните неща като модарис, диамино и маркер. Предполагам, че ще сборя и джъст принта. Обаче ми се пъне 3Д'то, което е изключително важно за нормална работа. Следва да се отчете, че и всичкото това го боря на 64 битова система. На ХР, естествено, ще си бачка на песен.
Книгата се търси. Вече от куртоазия де...
Между другото, ако на някой му трябва кирилица за клавиатура за х64 и за всичко останало с добавени э и ы да тегли. Правих си я, защото се оказа, че такова свестно в нета няма...
http://www.box.net/shared/zqqg340gk4 _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|