| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kikokikov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 12:21 Заглавие: Паралелно или последователно |
|
|
| Привет на всички!!!!Имам едно въпросче-как да свържа в една кутия пищялки и две колони в смисъл паралелно или последователно!!!!Как най-добрте ще звучи!!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gogo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 13:44 Заглавие: |
|
|
вземеш да си формулираш по точно въпросчето ли? _________________ Няма човек който да не зависи от електрониката |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 14:39 Заглавие: |
|
|
| Искам да кажа:дали 2-та жисокоговорителя и едната пищялка да ги свържа по между им паралелно или последователно т.е "+" с "+" и "-" с "-" или "+" с "-" и така на татък докато затвориа веригата!Сега по разбираемо ли е? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 15:24 Заглавие: |
|
|
Тези неща зависят от импеданса на говорителите, озвучителното тяло, стойностите на филтрите (предполагам че имаш), допустимия товар на усилвателя. Така че нищо не е ясно. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 15:38 Заглавие: |
|
|
| Това са просто две кутии които искам да варжа към уредбата няма усилвател няма филтри единствено ме мъчи как да сваржа самите гожорители в кутията |
|
|
 |
gogo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 16:13 Заглавие: |
|
|
виж 100% съм убеден че тези допълнителни "кутии" няма да повишат мощността на уредбата ти (предполагам това е целта ти) а само ще влошат качеството на звука но ако все пак толкова много искаш да ги добавиш най лесно е на пищялките да вържеш последователно едно кондензаторче 4.7uf или със стойност около тази.Но всичко това е доста рисковано за уредбата ти ! _________________ Няма човек който да не зависи от електрониката |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 16:14 Заглавие: |
|
|
| Я кажи кой говорител колко ома е |
|
|
 |
kikokikov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 19:17 Заглавие: |
|
|
Значи уредбата е за 2 по 100 вата а аз в момента имам едни колони по 45 вата и искам да добавя въпросните които не знам как да сваржа т.е мощност имс!!!!Пищялките имат кондензатор който е е точно толкова колкото казваш!!!Слаед това имам 2 говорителя български които са Z=4Ω P=20W и нещо като среди (2 колони на които пише че са Z=4Ω имат бубина и кондензатор явно в ролята на филтър на самите тях така ми ги дадоха)!!!!Общо взето е това!!!!
А още нещо по-какво различавате така наречените "среди" от останалите говорилтели явно по честотата но каква е тя какви са границите на честотата определяши дали 1 говорител е за среда или за бас!!!!БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!! |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 21:25 Заглавие: |
|
|
Звуковия диапазон който човешкото ухо усешта е от 20Hz-20Khz. средите се явяват около 1-5Khz. Има такива озвучителни тела наречени трилентови(ниски, средни и високи) там са предназначени средите. Не че при двулентовите(ниски и високи) няма среди,но при тях този диапазон се поема от тези говорители за ниски и високи.
П.С. Относно добавянето зависи от няколко неща, за колко ома ти е предназначена уредбата. Просто за да не я претовариш свържи българските последователно кам стандартните, а високи и средите паралелно на българския. Така със сигурност няма да претовариш краиното стъпало. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2005 13:47 Заглавие: |
|
|
Ами доколкото виждам оригиналните колони на уредбата са 4 ома българските също са толкова значи би трябвало да стане!!!
ПС:А между другото на пищялките както казах има кондензатор а самите среди имат също някакви филтри (бубина и кондензатор) само че кабелите (изходните) на гожорителя са изведени от кондензатора а не от единия край на бубината и от единия край на кондензатора!!!!Мисълта ми е ако може някой да даде повече инфо относно как да вържа филтрите аз сега ще кача една схема за да ви стане по ясно |
|
|
 |
|