Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Паралелно или последователно
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kikokikov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2005 12:21    Заглавие: Паралелно или последователно Отговорете с цитат

Привет на всички!!!!Имам едно въпросче-как да свържа в една кутия пищялки и две колони в смисъл паралелно или последователно!!!!Как най-добрте ще звучи!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gogo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2005 13:44    Заглавие: Отговорете с цитат

вземеш да си формулираш по точно въпросчето ли?
Гост

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2005 14:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Искам да кажа:дали 2-та жисокоговорителя и едната пищялка да ги свържа по между им паралелно или последователно т.е "+" с "+" и "-" с "-" или "+" с "-" и така на татък докато затвориа веригата!Сега по разбираемо ли е?
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2005 15:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези неща зависят от импеданса на говорителите, озвучителното тяло, стойностите на филтрите (предполагам че имаш), допустимия товар на усилвателя. Така че нищо не е ясно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Гост

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2005 15:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Това са просто две кутии които искам да варжа към уредбата няма усилвател няма филтри единствено ме мъчи как да сваржа самите гожорители в кутията
Върнете се в началото
gogo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2005 16:13    Заглавие: Отговорете с цитат

виж 100% съм убеден че тези допълнителни "кутии" няма да повишат мощността на уредбата ти (предполагам това е целта ти) а само ще влошат качеството на звука но ако все пак толкова много искаш да ги добавиш най лесно е на пищялките да вържеш последователно едно кондензаторче 4.7uf или със стойност около тази.Но всичко това е доста рисковано за уредбата ти !
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2005 16:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Я кажи кой говорител колко ома е
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kikokikov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2005 19:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи уредбата е за 2 по 100 вата а аз в момента имам едни колони по 45 вата и искам да добавя въпросните които не знам как да сваржа т.е мощност имс!!!!Пищялките имат кондензатор който е е точно толкова колкото казваш!!!Слаед това имам 2 говорителя български които са Z=4Ω P=20W и нещо като среди (2 колони на които пише че са Z=4Ω имат бубина и кондензатор явно в ролята на филтър на самите тях така ми ги дадоха)!!!!Общо взето е това!!!!
А още нещо по-какво различавате така наречените "среди" от останалите говорилтели явно по честотата но каква е тя какви са границите на честотата определяши дали 1 говорител е за среда или за бас!!!!БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Vladi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2005 21:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Звуковия диапазон който човешкото ухо усешта е от 20Hz-20Khz. средите се явяват около 1-5Khz. Има такива озвучителни тела наречени трилентови(ниски, средни и високи) там са предназначени средите. Не че при двулентовите(ниски и високи) няма среди,но при тях този диапазон се поема от тези говорители за ниски и високи.
П.С. Относно добавянето зависи от няколко неща, за колко ома ти е предназначена уредбата. Просто за да не я претовариш свържи българските последователно кам стандартните, а високи и средите паралелно на българския. Така със сигурност няма да претовариш краиното стъпало.
Гост

МнениеПуснато на: Съб Мар 05, 2005 13:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами доколкото виждам оригиналните колони на уредбата са 4 ома българските също са толкова значи би трябвало да стане!!!
ПС:А между другото на пищялките както казах има кондензатор а самите среди имат също някакви филтри (бубина и кондензатор) само че кабелите (изходните) на гожорителя са изведени от кондензатора а не от единия край на бубината и от единия край на кондензатора!!!!Мисълта ми е ако може някой да даде повече инфо относно как да вържа филтрите аз сега ще кача една схема за да ви стане по ясно
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети