Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

DVB-S >> DVB-T

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 04, 2009 17:58    Заглавие: DVB-S >> DVB-T Отговорете с цитат

Последното, което ме чопли от към мултимедийната среда на новата щайга. Има ли в природата DVB-S към DVB-T конвертор като самостоятелно устройство? Трябва да има CAM модул, който да е с възможжност за префлашване при нужда. Идеята е да се свали целия транспондер, да се разкодира и да се пусне като DVB-T с малка антенка. Картата ще е ЛЕГАЛНО закупена и ще се ползва само от мойто мене. Това го пиша за да спестя десетина моралистични мнения.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юни 04, 2009 18:46    Заглавие: Отговорете с цитат

За DVB-T не знам ,но имаше линкове по които се предаваха доста програми с предавателен и приемен конвертори. Иначе ти нямаш как да декодираш едновременно всички канали в дадения транспондер ,забрави !Е можеш ,но за всеки канал -приемник + шеринг или карта за всеки отделно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 04, 2009 19:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Потокът е един. Би следвало да може да се декодира. Де да знам. Трябва да се почете, но би следвало да е възможно. А шеринг за какво ми е? Аз си имам карта. Въпросът е да излъча пакетно няколко канала. DVB-T приемници за компютър има и по 60 лева вече. По същата логика, се предава транспондерът по лан, а всеки си го ползва за каквото намери за добре. Остава да се смени типът от S на T.

Забравих ... а картата е една. Един транспондер се декодира по една система и е достатъчна една карта за общата маса програми. Дали ще я питаш на 3 или на 0.3 секунди на картата и е все едно.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 04, 2009 20:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
се предава транспондерът по лан

Е ти да нямаш 100Мбит работещ лан ,1 транспондер достига до 40Мбит ,по 10Мбит лан трудно ще го предадеш ,освен това каналите са мултиплексирани във времето ,с един декодер не можеш да ги извадиш-няма необходимото бързодействие ,затова ти писах с повече приемници и шеринг защото картата ти е само една !
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 04, 2009 21:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко разминаване има в хода на това за което говорим. Схемата която ме интересува е следната:

Спътник>чиния>приемник>транспондер>получаване на MPEG2>обръщане в MPEG4>предаване по антена.

Няма нито лан, нито нищо. Това ми трябва да е автономно устройство. За начало може да се допусне, че махаме CAM и гледаме само FTA. Логично е вече някой да го произвежда. Нито скоростта е някаква значителна, нито кой знае каква математика. Това е по силите на всеки пентиум на няколко гигахерца. DVB-T трансмитери мярнах някъде в мрежата. На мен ми трябва нещо готово в случая. Просто ми е интересно как ще се държи.

Изобщо, китайците сериозно трябва да помислят по въпроса. Това е бъдещето на хоум ентъртаймента Wink
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 04, 2009 22:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Vaklin написа:
Изобщо, китайците сериозно трябва да помислят по въпроса.

Корекция:

Германците и американците да помислят сериозно по въпроса и да го направят.

После китайците да го копират. Първите няколко опита ще са, както е обичайно, за боклука, но накрая ще го докарат Wink
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Чет Юни 04, 2009 22:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно в този вид в който го търсиш мисля че конвертора не съществува.Ако кабелната в Козлодуй предлага цифрови пакети може да ги питаш с каква техника преобразуват DVB-S сигнала в DVB-C - аналогична техника би трябвало да преобразува DVB-S в DVB-T.Модули от които може да се сглобят разни модулатори,преобразуватели и други подобни се предлагат от http://www.sr-systems.de/V02/content.php?show=Logopage&lng=en&style=std - нещата не са толкова универсални колкото ги търсиш. Любопитно ми е каква е идеята на получаването на DVB-T сигнала по този начин и излъчването му - каква мощност смяташ да излъчиш - това няма връзка с техническата страна на въпроса де.
Докато съчиня 5 реда вече има два поста - това преобразуване MPEG2 - MPEG4 не знам доколко ще е смислено. Интерполацията за получаване на повече точки от по-малко едва ли ще повиши качеството.
Иначе модулчетата се държат прилично.
Върнете се в началото
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 04, 2009 23:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Що бе, що китайците .... Давам OS - ST20 за хардуерни MPEG декодери . Другото - да седне някой да понапише някой ред, една брънка от веригата се решава Laughing
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 6:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Десетина миливата. Колкото за един етаж да покрие. А за промяната на контейнера. Те май са различни за двата стандарта. Ще чакаме да се появи готово решение.

Тук, в Козлодуй, по слухове, че ми е разправия да питам, май ползвали просто DVB-C модулатори, на които им влизал обикновен видео сигнал.

Темата ми е интересна само ако има нещо готово. Аз толкова и гледам телевизия, но така, за спорта...

Чакай, че забравих да отговоря за въпроса "каква е идеята". Идеята е, да се "свали" спътника на земята в удобен за потребителя вид. Удобен, означава:
1. Без жици;
2. Всеки си гледа каквото си избере;
3. Плаща се "евентуално" такса само за една карта.

Има и теб други предимства. Например, че аз ще сваля 2 транспондера, а през два етажа, някой още два. Така в един момент ще може да се създаде малка общност с минимални разходи. Естествено, в случая "купи за да продадеш" се обезмисля, но това е и една от целите.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 11:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Страхувам се ,че капиталовложенията за това начинание ще са по-големи отколкото си мислиш. Иди в DVB-BG и виж -там току мине не мине някой месец и се появява по някой потребител и почва с въпроса "Ама с една антена и един приемник -как аджеба да направя ,че на 4-те си телевизора в къщи да гледам всичко което пожелая ,без да си пречат ?" И се почва едно обяснение -надълго и нашироко как с трици маймуни не се ловят ,ама така де -лаф да става. Та и твоето същото -не по врат -а по шия !
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети