| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Gryp Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 02, 2007 15:47 Заглавие: помощ - за лап топ |
|
|
задравейте
имам следния проблем
механично се повреди (така да се каже счупи се ) конектора за зареждане на лап топчето ...
лап топа ми е "hp" буксичката представлява метално шипче концентрично на което има метална окръжност в които контактува съотвтно "+" и "-"...
искам да ви помоля да ме напътите как да го сменя или по скоро от каде да намеря такова конеторче ... или най-близо до сандански каде мога да го обслужа ...
предварително блгодаря за помоща  _________________ Константин Джупаров |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 02, 2007 23:50 Заглавие: Захранване на лаптоп |
|
|
| Те тези си имат размери да дебелина и дължина и стандарти. Дай инфо за модела на лапттопа за да имам представа за какво точно става на въпрос. И колегите също. Аз предполагам, че е стандартно на HP. сменял съм такова. При тебе кое се е счупило точно на зарядното или на лаптопа буксата, същност няма значение. Иди в някои сервиз, или иа свали и иди до някой магазин за електроника и ще намериш. Ако са от тези модели със стандартни захранвания е под 50ст. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 03, 2007 8:21 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | помощ - за лап топ |
 _________________ home studio |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 03, 2007 11:37 Заглавие: |
|
|
Първо лапаме, след това топваме. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 03, 2007 11:49 Заглавие: |
|
|
| Откакто съм се регистрирал ми прави впечатление заяжданията и осмиванията в този форум.Та да ви попитам-толкова ли е важно как го е написал? |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 03, 2007 12:03 Заглавие: |
|
|
Нито заяждане, нито осмиване. Не може ли човек да се помайтапи? _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 03, 2007 12:19 Заглавие: |
|
|
| Човече не се сърди ,Нова Година е.А сега сериозно.За да се смени тази букса лаптопа трябва да се разглоби основно за да може да се стигне до спойките на дънната платка.Когато се разглобява има поне два или три скрити винта покрити с пластмасови кори или този под клавиатурата който ако не се развие може да докара големи бели.Съвета ми е да не рискуваш да го ремонтираш сам а да го занесеш в сервиз дето са го правили това разглобяване.Там съм сигурен че ще ти изчистят и вентилаторите на процесора,които сигурно са се позадръстили.Така че все ще има полза от тая работа. |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 03, 2007 12:55 Заглавие: |
|
|
| Аз не се сърдя,но ми прави впечатление.А човека очаква сериозен отговор. |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 06, 2007 10:04 Заглавие: |
|
|
Сериозен отговор на несериозен въпрос...
Както каза колегата преди тебе-пълно разглобяване,сваляне на размерите на конектора и ТЪРСЕНЕ,евентуално приспособяване на друг с подобни размери.Обикновенно при счупване на въпросния конектор се разбива и платката,така,че новия трябва да се закрепи здраво...Ако при разглобяването не се знае кое-къде-е и се приложи повечко сила-може да се повреди някой лентов кабел или миниатюрен конектор,например и тогава-на боклука.
Така,че СЕРВИЗ му е майката,и то такъв,където знаят какво правят
Успех! _________________ Az sam |
|
|
 |
Gryp Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 06, 2007 12:06 Заглавие: Благодаря !!! |
|
|
Благодаря на колегите които ме подкрепиха във форума ...
а на тези които гледаха скиптично на мен ... проблема вече си го реших ... все пак образован човек съм . . . професинална гимназия и бакалавар "Електоника" съм завършил .. въпреки че закачливо бях написал вапроса си ... номера по PC - имаше много за това се опитах да го опиша .... но вече всичко е празни приказки защото проблема се реши ....
Още един път БЛАГОДАРЯ на всички !! _________________ Константин Джупаров |
|
|
 |
|