|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
talaz Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 10, 2009 12:28 Заглавие: спукано вътрешно тяло на мидеа |
|
|
| Имам голям проблем с една мидеа 12-ка в началото на лятото след като я пуснах за пръв път на охлаждане след зимата взе да капе конденс от дясната страна на вътрешното тяло.Извиках фирмата която беше извършила монтажа и се указа че пласмасовия канал за кондез който отвежда водата навън се е спукал незнайно как въпреки че климатика е на година и половина,момчетата го разглобиха и залепиха пукнатината с pvc лепило, оставих ме го да исъхне 24 часа и на другия ден нямаше теч но след това пак прокапа наистин много по малко само капки се виждаха как се стичат по стената зад турбината можеби 15 процента от преди залепванетио Викнах ги още веднъж и пак го залепиха но след оше 24 часа никъкъв ефект -сълзенето продължаваше при по горещо време значително.Имал ли е някой тъкъв проблем и как да постъпя климатика е в гаранция но в гаранционната карта пише че пласмасовите части не се поемат от гаранцията не знам на кой да се убадя, ако някой може да помогне или да ми препоръча сервиз в Пловдив който може да се справи с проблема ще му бъда много благодарен! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
talaz Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 10, 2009 18:35 Заглавие: |
|
|
| Благодря ти, но много ясно съм писъл че момчетата разглобиха напълно вътрешното тяло и се видя пукнатина зад турбината която тръгва от кондензната ваничка и се спуска надолу на 5 см. зад турбината в началото капеше в дясно но след залепването сълзи съвсем малко зад турбината вижда се с фенерче като светнеш зад турбината капката плъзгаща се по пласмасата зад турбината идваща от кондензната ваничка!! С сигорност не е запушена тръба защото през нея си тече навън. Други идеи? |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 0:43 Заглавие: |
|
|
Защо не пробваш да го наплескаш това с лепило?
Малко епоксидна смола, после една лента (примерно изолирбанд), после още епокси, и като хване - най-отгоре санитарен силикон, от тези за дребни ремонти в банята.
Епоксито трябва да пробие надълбоко в процепа. Същинската работа ще я върши силикона. Не пробвай само с едното (не е гъвкаво и пак ще се пукне, както пвц лепилото е направило), нито само с второто (ще се отлепи, макар и визуално да изглежда че още си е отгоре)
Зная, тъпо звучи, но обикновено решава проблема за години напред. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|