| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 8:10 Заглавие: ELENA T3111 |
|
|
Докараха ми нещо архивно за ремонт няма картина, на пръв поглед има една шепа електролити за смяна. Търся схема хубаво е да имам информация за напреженията иначе черно бял не е сложен. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 8:51 Заглавие: |
|
|
| Би могъл да допишеш какви са приликите и разликите "хардуерно" със София31 и Т-3101 |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 9:25 Заглавие: |
|
|
Нямат нищо общо този е произведен в Елена от фирма чумерна и вътре е със проц SAA1293-03 и един чип за МЧУ TDA8303A. TDA3653, TDA7056 вертикал и звук и ТХО без каскада от черните другото е транзистори на ТХО то е с руски не е BU406 както обикновенно е на другите български твита мисля че е копирано нещо руско побългарен вариянт, захранването е с трафи един железен грец. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 9:36 Заглавие: |
|
|
Черно-бяло е и няма нищо общо и с Респромите от 6та серия с импулсното и разните Sunter/Badson (които бяха кармазъ).Те бяха Елена и Чумерна-в Пловдив Боян на Електронкомерс до пл.Съединение ги продаваше.По ония времена средата на 90те това май беше единственото което се произвеждаше наше родно (за нищо негодно). _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 9:38 Заглавие: |
|
|
много е базикан да добавя голямо тнтм е правено по него не знам до колко са оригинални елементите които виждам едни висящи паяжини има най ме озадачи тунера UV916 или от тази серия такъв изобщо не съм срещал в български чернобял тв. Има един овъглен резистор 2ватов никак не мога да разбера колко е бил. Първо ще сменя електролитите и после ще меря транзисторите наред, до колкото си спомням тия малките ТХОта също често горят ако е опукало де ще го търся по магазините вече няма такива архивни неща.
новина на шасито открих следния надпис
CHUMERNA-93 SOFIA ELENA INTERNATIONAL
RAJCHO MITEV DESIGN _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 10, 2009 1:04 Заглавие: |
|
|
Заинатих се с този телевизор, смених кондензаторите проверих транзисторите и сега стигнах до ТХО то. Между колектора на транзистора и маса има късо разпоих ТХО и късото падна ТХО е на филипс EL3514/PH до сега не съм работил с такова но мисля че е изгоряло не знам дали е нормално да има първичната намотка връзка с маса. То работи на ниско напрежение съдейки от електролитите около него може би е на 30В. транзистора е КТ858А и е здрав. Опечения резистор е във веригата на някакъв стабилизатор със Р транзистор и дава 82ома склонен съм да мисля че е оцелял графита му е цял само боята липсва. Ако някой има информация за това ТХО ще съм благодарен да видя как са намотките му и от къде може да се намери евентуално такова. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 16:26 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички телевизора го оправих. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|