Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сега пък "CROWN"

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2005 11:48    Заглавие: Сега пък "CROWN" Отговорете с цитат

Модела е DMQ-2045.Няма растер и звук.От вг. се чува леко "шумолене"
подобно на "смачкване на лист хартия".Индикацията за номер на канал свети.Каналите се превключват .След изключване на ТВ, при последващото включване ,индикатора на каналите показва винаги "0",докато при изправен ТВ винаги светва канала при който ТВ е изключен.Лошото в случая (след гореизложените обяснения на клиента)е че при мен ТВ заработи съвсем нормално, а ми казаха че е пробван няколко пъти.Ако някой има идея -къде е скрития дефект, моля да сподели.
Върнете се в началото
nikov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2005 12:00    Заглавие: Отговорете с цитат

ако този модел е с реле, провери релето, транзистора за релето и диода, който е в паралел на бобинката. имах подобен случай. проблемът беше в транзистора. когато си искаше изключваше и оставаше да свети индикатора.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2005 12:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако модела е този който освен основната платка има и една вляво вертикално поставена .На нея са релето и тези транзистори.Но аз бих ти препоръчал да смениш един елекролитен кондензатор който филтрира -30в за към 2ро краче на паметта.От него може да ти тръгва и на 0 канал и също като е топъл телевизора да работи и като истине да не ще.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2005 16:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Може да са изсъхнали кондензатори в импулсното захранване,прекъсвал ми е и STR-а.Може да няма и генерации за ТХО от там липсват -20 волта и този стАРт в 0....
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2005 18:46    Заглавие: re: Отговорете с цитат

Идеята на Stoy40 може би е най близко до истината тъй като липсата само на въпросните -33V и при наличие на високо напр., в/у екрана би трябвало да се появи някакво наличие на растер и дори изображение.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2005 19:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Госта написа

Лошото в случая (след гореизложените обяснения на клиента)е че при мен ТВ заработи съвсем нормално, а ми казаха че е пробван няколко пъти.Ако някой има идея -къде е скрития дефект, моля да сподели.

значи телевизора работи.Би следвало импулсното също да работи.Остава вече да прекъсва било импулса за крайния транзистор на ТХО било то някоя лоша спойка на драйверния траф. и пак онова кондензаторче което филтрира тия --33в които отиват на 2ро краче на паметта.
Върнете се в началото
nikov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 08, 2005 11:13    Заглавие: Отговорете с цитат

между другото, откъде да дръпна схема за това управление, което е на една вертикална платка вляво. досега все карам на опипване при дефект в управлението.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 08, 2005 13:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега имам я но е толкова размазана че аз се взирам като луд по нея за да разбера нещо.Тръгни от 2ро краче на паметта МС58655Р и ще стигнеш до тоя прословут кондензатор и го сменяй.Мисля че беше 47мкф. а транзисторите за гасене са най отдоло вляво на тази платка
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2005 19:58    Заглавие: Отговорете с цитат

днес правих един BIGSTON със същата схема (която нямам) и същия дефект. смених накуп три кондензатора по 10 мкф (не мога да прочета означенията), просто не ми се занимаваше да ги сменям един по един (трите са близо един до друг на вертикалната платка) и към момента телевизорът работи. може да съм оцелил прословутия кондензатор. ако успея да разчета означения ще пиша.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети