Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Mоля за съвет

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
A_Tomov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 16, 2009 20:59    Заглавие: Mоля за съвет Отговорете с цитат

Здравейте , имам малък цех за пройзводство /на място далеч от цивилизацията Smile, и иммено за това се обръщам към вас понеже всичко трябва да снема и нося за отремонтиране и модификация/, машините бяха закупени от фирма която ги подържаше/макар и скъпо ,НО качествено/,та тези хора решиха да се оттеглят от България защото естествено няма бизнес тук , платиха ми неустойка но имам проблем с намирането на кадърни хора за подръжка на машините , какво ли не пробвах.Накрай намерих много опитен човек но бе много зает а и след време замина също отвън граница заради повеч пари естествено . И така към същината на проблема , последно от него знам , че трябваше да закупим брояч/схема 40../ да генерира на изхода 1 импулс на всеки 2 входни такива , тази платка комуникира с друга и подава информация за детайл , а сега стават 2-ве поточни линий и два детайла ще се обработват като един /за опаковка/ , моля да ме насочите за точната схема и къде е да речем вход за импулс , напрежение , и изход импулс.Прегледах много такива схеми на

http://constructor.bg/shop/advanced_search_result.php?keywords=%E1%F0%EE%FF%F7&osCsid=e35f11f303e64da226cc959ccc5ae914&search_in_description=1

, но онзаченията CLK,CLR да речем нищо не ми говорят Smile ,GND предполагам е земя , но само до там.

Другият въпрос е следният на една друга машина трябва да се преработи режимът на работа , намерих човек който е наясно и ми каза , да му занеса платката с програматор, защото той притежавал само РІС , и не е сигурен каква е схемата , на платката има памет/предполагам/ M430F449 REV G, та какъв програматор да закупя за целта ?

Благодаря !

Exclamation Arrow Запознай се с правилника на форума и си коригирай заглавието на темата Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 16, 2009 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Опа. Леко и бавно...

Значи, човекът не знае каква е машината, каква е схемата и имал само PIC Smile , но с готовност ще я преправи. Вие пък, от своя страна, с готовност ще купите програматор.

Същото и за броячът.

Сега, подред да караме.

Къде е този край на географията?
Какви са машините?
Какво налага преработката?
Да приемем, че наистина преработка е нужна, но броячът как ще си дойде сам на мястото?

И ред други такива.

Предлагам да опитате пак с въпроса, но погледнат от друг ъгъл. Например:
Имам това и това. Искам да стане така и така. Намирам се еди къде си. Склонен съм/не мога да осигуря транспорт. Ясно ми е какво искам...
A_Tomov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 16, 2009 22:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами ще се постарая да дам по-конркетен отговор.
Така за местонахождението -на22км от гр.Сливо Поле , пътят за Силистра има дясно черен път и там е въпросният обект , просто много рядко си ходя в Силистра и именно за това пак казвам се обърнах към форума , а дори и съм склонен да платя на някого за цялата тази работа.
Така машините са с надпис MikoEns , Miko Electrics или нещо подобно бе фирмата /мога да потърся документация за точното название/,Чехия или Словения.Като обурудване са 2 поточни линии и 4 обработващи машини/2 за пакетиране и 2 за оформяне на продукцията/.Взел съм още 1 конвейр /спечелих го на търг от бившо Печатни платки гр. Русе/, работи си пробван е .
Целта е следната монтирам този конвейр до съществуващият , така стават 2-ва за машината която ги сътвоетно оформя и пакетира.Човекът който в предният пост спеманах установи , че тази платка /от машината която оформя/подава информация чрез RS232 към пакетиращата , детайлите вместо 1 вече трябва да са 2-ва , ако 1 детайл се промъкне по-нататък той по тегло ще отпадне от линията,платката лесно се демонтира /2-ве пластмасови щипки и куплунг мисле се наричаше/, та мисълта ми е следната след като знам какво да закупя и знам какво трябва да се направи /пистата на която трябва да се закачи брояча ми е маркирана от моя човек, и да го захраня 2.5V/, ще се опитам да го направя сам , а ако не поне ще съм подготвен с материяли и се надявам във всеки сервиз за TV например да могат да го направят.
Другата машина за програматора и т.н. е предвидена за повече линии но трябва да се програмира , спец. КиП и Електроника и какви ли не още съм носил там но не се хващат , защото не могат да се справят , а и това е в преспектива и в случаят по лесния ми вариант е по -горе описаният с демонтирането на платката и монтиране на брояч.
Съжелявам за дългите постове но , че чудя как да обясня всичко това с две думи и в същото време да дам нужната информация.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети