|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
A_Tomov Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 20:59 Заглавие: Mоля за съвет |
|
|
Здравейте , имам малък цех за пройзводство /на място далеч от цивилизацията , и иммено за това се обръщам към вас понеже всичко трябва да снема и нося за отремонтиране и модификация/, машините бяха закупени от фирма която ги подържаше/макар и скъпо ,НО качествено/,та тези хора решиха да се оттеглят от България защото естествено няма бизнес тук , платиха ми неустойка но имам проблем с намирането на кадърни хора за подръжка на машините , какво ли не пробвах.Накрай намерих много опитен човек но бе много зает а и след време замина също отвън граница заради повеч пари естествено . И така към същината на проблема , последно от него знам , че трябваше да закупим брояч/схема 40../ да генерира на изхода 1 импулс на всеки 2 входни такива , тази платка комуникира с друга и подава информация за детайл , а сега стават 2-ве поточни линий и два детайла ще се обработват като един /за опаковка/ , моля да ме насочите за точната схема и къде е да речем вход за импулс , напрежение , и изход импулс.Прегледах много такива схеми на
http://constructor.bg/shop/advanced_search_result.php?keywords=%E1%F0%EE%FF%F7&osCsid=e35f11f303e64da226cc959ccc5ae914&search_in_description=1
, но онзаченията CLK,CLR да речем нищо не ми говорят ,GND предполагам е земя , но само до там.
Другият въпрос е следният на една друга машина трябва да се преработи режимът на работа , намерих човек който е наясно и ми каза , да му занеса платката с програматор, защото той притежавал само РІС , и не е сигурен каква е схемата , на платката има памет/предполагам/ M430F449 REV G, та какъв програматор да закупя за целта ?
Благодаря !
Запознай се с правилника на форума и си коригирай заглавието на темата |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 21:38 Заглавие: |
|
|
Опа. Леко и бавно...
Значи, човекът не знае каква е машината, каква е схемата и имал само PIC , но с готовност ще я преправи. Вие пък, от своя страна, с готовност ще купите програматор.
Същото и за броячът.
Сега, подред да караме.
Къде е този край на географията?
Какви са машините?
Какво налага преработката?
Да приемем, че наистина преработка е нужна, но броячът как ще си дойде сам на мястото?
И ред други такива.
Предлагам да опитате пак с въпроса, но погледнат от друг ъгъл. Например:
Имам това и това. Искам да стане така и така. Намирам се еди къде си. Склонен съм/не мога да осигуря транспорт. Ясно ми е какво искам... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
A_Tomov Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 16, 2009 22:34 Заглавие: |
|
|
Ами ще се постарая да дам по-конркетен отговор.
Така за местонахождението -на22км от гр.Сливо Поле , пътят за Силистра има дясно черен път и там е въпросният обект , просто много рядко си ходя в Силистра и именно за това пак казвам се обърнах към форума , а дори и съм склонен да платя на някого за цялата тази работа.
Така машините са с надпис MikoEns , Miko Electrics или нещо подобно бе фирмата /мога да потърся документация за точното название/,Чехия или Словения.Като обурудване са 2 поточни линии и 4 обработващи машини/2 за пакетиране и 2 за оформяне на продукцията/.Взел съм още 1 конвейр /спечелих го на търг от бившо Печатни платки гр. Русе/, работи си пробван е .
Целта е следната монтирам този конвейр до съществуващият , така стават 2-ва за машината която ги сътвоетно оформя и пакетира.Човекът който в предният пост спеманах установи , че тази платка /от машината която оформя/подава информация чрез RS232 към пакетиращата , детайлите вместо 1 вече трябва да са 2-ва , ако 1 детайл се промъкне по-нататък той по тегло ще отпадне от линията,платката лесно се демонтира /2-ве пластмасови щипки и куплунг мисле се наричаше/, та мисълта ми е следната след като знам какво да закупя и знам какво трябва да се направи /пистата на която трябва да се закачи брояча ми е маркирана от моя човек, и да го захраня 2.5V/, ще се опитам да го направя сам , а ако не поне ще съм подготвен с материяли и се надявам във всеки сервиз за TV например да могат да го направят.
Другата машина за програматора и т.н. е предвидена за повече линии но трябва да се програмира , спец. КиП и Електроника и какви ли не още съм носил там но не се хващат , защото не могат да се справят , а и това е в преспектива и в случаят по лесния ми вариант е по -горе описаният с демонтирането на платката и монтиране на брояч.
Съжелявам за дългите постове но , че чудя как да обясня всичко това с две думи и в същото време да дам нужната информация. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|