| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Юни 18, 2009 15:37 Заглавие: ТВ Rafena RFT-Решено |
|
|
Това един източногермански динозавър производство на RFT.Модела на лепенката отдавна е избелял.Дойде с цъфнало ТХО.Присадих от Велико Търново-заспа.Въпроса е ,че батерията на проца я няма.Проца е MAB8421P F056.Каква трябва да е да импровизирам нещо.Също кой протокол ще го подкара като ДУ.На филипсов не се обажда.
EDIT:Обади се на код 206 на Supertel-a. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и.
Последната промяна е направена от bai_tishan на Чет Юни 18, 2009 16:49; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 18, 2009 15:53 Заглавие: |
|
|
| FRC2445, P1566 само по това което си дал. |
|
|
 |
tehnika Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 18, 2009 15:57 Заглавие: |
|
|
| здравеи колега.в момента имам телевизор филипс за ремонт със процесор mab8461p.батерията е на 1.2v.и филипсово дистанционно го хваща. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 18, 2009 16:16 Заглавие: |
|
|
Това всичкото което си дал с нищо не му помага.
След това което си дал има и още цифрички и буквички,които определят разни неща(като примерно протокола)...
Дори и тоя Philips за който говориш има тамън 3 разновидности в зависимст от типа памет която ползва-2,4В/1,2В и такъв който е въобще без батерия щото ползва 24C02.
Бай Тишане-по схема елемента го водят G3001/KLB0,05
По спомени е на 3волта.
Нямам под ръка зеления справочник на Рачев-там май имаше данни на въпросните ГДР-ски акомулаторни елементи. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 18, 2009 16:48 Заглавие: |
|
|
Божиле измерих напрежението което зарежда елемента и то е 4.5в.Сложих 3.6 волта батерия и всичко е наред.Благодаря и на Румен за инфото за ДУ.
Не мога да разбера как се запаметяват аналоговите настройки-как ли не го въртях е неще и неще  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 18, 2009 17:25 Заглавие: |
|
|
Имам такъв ТВ - настройките на каналите ли те тормозят или настройките на картината, че на моя ТВ, след изключване от контакта трябва да му се усилват яркост, контраст и цвят, след StBy, не става така - там помни. А ако е за каналите ще обясня при нужда, не е сложно.
П.С. сменял съм и аз батерия, не помня със сигурност, но мисля, че съм сложил 3 броя R14 = 4.5V
P.P.S. - Ползвам Pilot P1782 и го покрива напълно - машинката има и телетекс дори. Е вярно, каналите са малко, а и няма хипербанд... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 18, 2009 18:55 Заглавие: |
|
|
Иване точно така е .След изключване от мрежовия само ги забравя аналоговите.След стенбай си ги помни.Със запомнянето на каналите се оправих.Явно си е така направена машинката и след изключване от мрежата минава под "дефаут". _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 18, 2009 21:02 Заглавие: |
|
|
Май това ще помогне
На ТV Gorenje с MAB8421P F010 на лицевия панел има два бутона за памет : "M" и "Man" , c M ce запомняват настройките на каналите а с Man ce запомняват аналоговите настройки и това по този начин като се настроят параметрите натискате бутона Man и задръжте натиснат бутона докато индикатора не мигне.(blink)
(разбира се ако е подобно) _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 19, 2009 7:25 Заглавие: |
|
|
Томазо, това е полезна информация, ама на моя ТВ бутоните на предния панел са им се изтрили надписите, като му гледам изработката, едва ли и при Бай Тишан е по- различно - т.е. надписи сигурно не личат...
П.С. не личат надписите, но ги разгадах и няма такъв бутон - има за On/StBy, с тоя под него почва търсене на канал - а нататък за за яркост, контраст, цветност и звук. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 19, 2009 8:29 Заглавие: |
|
|
Tomazo при този запаметяването става от пулта на дистанционното.На местния няма бутони за запаметяването, а са само като казва Иван.Онова Gorenje е друга бира _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|