|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2009 9:04 Заглавие: "Нулиране" брояч на принтер Brother HL-2030 |
|
|
Имам принтер Brother HL-2030, заредих го за трети път, но ме интересува, ако светне лампата за подмяна на барабан какво може да се направи? Предполагам има памет, съдържаща информацията за отпечатаните страници. Kак може да се манипулира за да се върне в началното състояние? Не е в гаранция вече, но не съм го разглобявал и не знам какви памети има и има ли въобще. Благодаря предварително за всяка информация. _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2009 13:41 Заглавие: |
|
|
На немски е, но поразбрах това - онова, само, че се отнася за нулиране на тонера, което аз си го постигам с ресетиращото зъбно колелце, което съм монтирал. Аз имах предвид да се нулират данните, които карат да светне лампата (диода) за износен барабан. Обаче май разбрах от друго място как става - макар, че не съм на 100% сигурен, че е точно така - все пак се постига някакво "нулиране" явно по тоя начин - а той е следния (за да послужи и на други): - отваря се капака на принтера (този, под който е касетата) - светва диода "paper" - натиска се и се задържа бутона "Go" (всъщност друг няма) - след около 4 секунди един след друг светват диодите "Toner", "Drum", "Paper" и накрая и "Ready" - след като светне и той, се отпуска бутона "Go" и нулирането е направено. Не знам действа ли, понеже няма никаква индикация за това, но се надявам да става.
P.S. попитах за нулирането на барабана заради това, ако се налага презаписване на памет (примерно) да си запиша паметта в сегашното състояние, докато барабана се "води" в добро състояние. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|