Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за DVD-може ли да стане това дет го мисля?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 23, 2009 15:47    Заглавие: Въпрос за DVD-може ли да стане това дет го мисля? Отговорете с цитат

Така,така.
Преди половин годиня някъде си взех (хем питах и ми викахте да не взимам NEO ама....) едно DVD NEO N-50 и кажи речи от самото начало започна да прави номерца.Както си плейва филма нормално,зацепва за 1-2 секунди и продължава да си чете нормално.Това го правеше на абсолютно случаен принцип.Пробвах всякакви видове дискове (като марка и като тип т.е CD,DVD,CD/DVD-RW и т.н) и все продължаваше да го прави.Дор и и типа на медията нямаше значение т.е mp3,видео и т.н.Одеве както си гледах и продължи да го прави тоя номер,реших ,че няма да я бъде тая-хванах отвертката,теглих една майна на гаранцията и го разфичках.Очаквах да е от оптиката ама неее-след малко ровичкане и експерименти,установих ,че онова магнитче което е отгоре над диска (предполагам функцията му е да придържа диска към малкото дискче на оста на моторчето) прецаква работата т.е прекалено свободно се движи във пластмасовата конзолка в която е поставено и на моменти спира диска да се върти свободно и съответно докато си набере нормалните обороти продължава да си чете нормално,без засечки.Сега мисля съответно да го махна за да не прецаква работата и да оставя само пластмасовата му конзолка отгоре,да не се чудя ако някой път стане сакатлък какви са тия хвърчащи дискове Laughing .Според мен няма проблемация да го направя това, нали така?
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 23, 2009 16:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм убеден че е точно така.По скоро превърта там дето влиза оста на шпинделмотора в шайбата върху която ляга диска.доста често срещано явление.Капни една капка каниколит върху оста.
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 23, 2009 16:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще му капна,но за сега без магнита е ток и жица,а и докато беше със него съвсем леко като го придържам във средата т.е като се върти диска да не се чува стъргане и пак беше 6 Smile.Ще капна каноконлит и ще пробвам с магнита и ако няма подобрение го махам Smile.Благодарско Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети