|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Юни 26, 2009 9:36 Заглавие: Sharp-захранването кляка-РЕШЕНО |
|
|
TV Sharp 54DM-12SC шаси CA-1.Телевизора е гръмотевичен и ме върти втори ден.Дойде с издънени 2 диода от греца и Q702.След това захранването тръгна като извади 60в на В+ и жужеше все едно във вторичната има товар.Разкачах едно по едно и все тая.Накрая разкачих всички вторични и сложих 15W лампа на В+ и заека излезе-трафа светна като фоерверк между навивките.Сложих такъв от същото шаси само,че от 14 инчов.Оригинала е HR276N9472,а този ,който сложих е HR276N9468.
Сега проблема е следния-като се пусне забива на 110в,но като сверне и най-вече при по ярка картина кляка до 88в.С неговия ключовия транз цъка и не иска да тръгне натоварен.Сложил съм 2SK2141 ,но се държи по гореспоменатия начин.Сменени са всички полупроводници в първичната,оптрон(беше заминал),Q705.....
Вече нямам идея какъв ...... иска. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и.
Последната промяна е направена от bai_tishan на Пет Юни 26, 2009 10:52; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 26, 2009 10:50 Заглавие: |
|
|
как се държи с по-мощна лампа,примерно 60-75вата _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Юни 26, 2009 10:51 Заглавие: |
|
|
Вчера бях сложил BC338 черни с един мъгляв надпис.Днес купих BC337 с белия надпис.След смяната 112в заспаха. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|