| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sailorbg Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 0:51 Заглавие: Има ли от къде да купя 1.5V R6 rechargeable AA? |
|
|
Купих си цифров апарат Кодак. Захранва се от 2xАА батерии. Когато се опитвам да му поставя презареждащи се такива, правя около 20-тина снимки или 1-2 клипчета и ми светва индикатора за изхабена батерия. Мисля си, че може би причината е в батериите които все пак са с по- ниско напрежение (1.2В) наместо 1.5В за които е направено фотоапаратчето.
Дайте някакви предложения за презареждащи се батерии с които няма да го има този проблем? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 1:46 Заглавие: |
|
|
Батерии 1.5в презареждащи се няма.Може би батериите ти са фалшиви или с малък капацитет.Напиши какви батерии си пробвал. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 6:08 Заглавие: Re: Има ли от къде да купя 1.5V R6 rechargeable AA? |
|
|
| sailorbg написа: | | Мисля си, че може би причината е в батериите които все пак са с по- ниско напрежение (1.2В) наместо 1.5В за които е направено фотоапаратчето. |
Точно в това е проблема, но защо няма акумулаторни батерии на 1.5V нямам идея. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 6:17 Заглавие: |
|
|
Защото, за да ги зареждаш ще ти трябват примерно 1.8 волта. Това, от своя страна, е недопустимо при положение, че са в апаратурата за която са предназначени. И ред такива нюанси. Обичайно, техниката се прави да деяни и на 1.2 волта, като се разчита, че вътрешното съпротивление на акумулаторните батерии е по-ниско от това на алкалните. В някои случаи е вярно, но в повечето си е чиста лъжа. Китайците поне са честни и си пишат, че "акумулаторните батерии" продавани на сайта ххх НЕ СТАВАТ за цифрови фотоапарати и други артикули с голям пиков ток.
Вероятно, ако се сложат читави акумулаторни батерии (10-15 лева едната) нещата ще станат. Ама може и да е греда ...
Хората си продават и нормални фотоапарати и литиеви батерии за тях и т.н. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 6:30 Заглавие: |
|
|
И аз имам цифров фотоапарат и го ползвам именно с акумулатори на 1,2 волта. Ползвам Varta от 2500 милиамперчаса и правя поне 150-200 снимки с едно презареждане.
Зарядното ми също е Varta. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
Tzanko Todorov Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 9:37 Заглавие: |
|
|
| Описаният от теб проблем се получава когато поставиш във фотоапарата Алкални батерии.Презареждащи се батерии 1.5V R06 (AA)-няма.Подбери си RECHARGEABLE BATTERIES 1.2V 2500-3000mAh.За предпочитане са марки SONY,C.F.L.,VARTA. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 9:56 Заглавие: |
|
|
| Или Uniross. ЛИчно аз съм доволен от тях. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 12:02 Заглавие: |
|
|
| За C.F.L. и аз съм на мнение че не стават .Най- скъпите им АА 3000 mAh са на практика малко над 1000 ( мерено ) . От всички които мерих за една конкретна цел , само SANYO отговаряха на написаното върху тях . |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 18:13 Заглавие: |
|
|
Аз ползвам GP 2500мА/h мисля че бяха от 4 години на апарат Sony досега никога не са ми правили проблеми купени са 4 бройки + зарядното от Италия което незнам до колко може да е признак за по-добър пройзход но се държат повече от отлично за разлика от предните който ползвах някакви китайски. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|