|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
falosa Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 01, 2009 7:37 Заглавие: Привет |
|
|
Привет на всички
ХАреса ми темата и реших да драсна някой ред,който може да е от полза.
Работя като локомотивен машинист на електрически локомотиви и мотриси.Задвижването на старите локомотиви е през редуктор с постояннотокови електродвигатели за пулсиращ ток(продиктувано от силициевите изправители).различните преводни отношения на малкото и голямото зъбно колело дават различна теглителна сила или скорост.НА практика "товарните" локомотиви са за 110 км в час а "бързите " за 130.
Интерес представляват новите мотриси на "сименс".задвижването е от асинхронен електродвигател и пак редуктор (ограничение до 140 км в час) контрола на теглителнителната сила се осъществява от бордови компютър ,който командва инверторите за тяговите двигатели.Имаме вече и рекуперативно спиране с тези двигатели(връщане на електроенергия в мрежата)
Мисля,че е удачен варианта с редуктор за да може да се осигури теглителна мощност при потегляне за сметка на по-висока скорост.
Някъде из руските форуми четох и за контролери за електро двигатели...
http://electroauto.ru/forum/viewtopic.php?f=6&t=254
Мисля ,че цената им е поносима.
Ако се разрови човек по тези форуми.. може и двигатели да намери.
Желая ви успех.Дано съм помогнал с нещо.
Иска ми се да се повозя на електромобил....накарал съм се на влакове...
Успех момчета. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|