|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 18:48 Заглавие: Проблем със захранване на Funai |
|
|
Не написах името на модела в заглавието с цел - телевизора е модел MS-20, но схемите на тоя модел, които намирам са също като на TV2000AMK6 и MK7. Toзи обаче е изпълнен като TV2000MKII - т.е. състои се от две платки - захранващ блок и втората - всичко останало. Доста предъвкван модел и повредата му е в захранването, но нямам STK7348 за проба - освен това ме смущава, че досега винаги, когато повредата е в това STK, то тя се изразява в пробив, а тук всъщност схемата донякъде си работи. Ефекта е, че захранването "свири" - т.е. според мен се товари, но късо няма. Пуснах го на лампа - пак свири. Като махнах лампата тръгна, включих я и остана да работи, но със силно завишено напрежение - 200V и замина филтриращия на +B. Проверих което се сетих - съпротивления и кондензатори, но си е така - завишава. Дали да набеждавам STK?
P.S. - колко беше +B на това шаси? 103, 105 или 115 V? На схемата не видях да пише - дали не пишеше на платката - ще проверя... _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 20:01 Заглавие: |
|
|
Абе там нямаше ли един син високоволтов кондезатор, дето видимо е дефектен, и създава такива проблеми? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 20:26 Заглавие: |
|
|
Имал съм подобен проблем излезе от STK По принцип го има в продажба и не е много скъпо  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 21:35 Заглавие: |
|
|
Кондензатора за който пише Митачи е C171 - 3.3 nF/1000 V и действително има проблем с него - явно едната спойка се е спукала и е искряло здраво там - беше прогоряло едното краче, ама и след смяна си е така. Вероятно тоя конд. е станал причина за някакъв дефект по STK-то... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|