| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 02, 2009 16:02 Заглавие: Схема за монитор BENQ Q20WS -LCD |
|
|
| Търся схема на този монитор. Дава много голяма яркост и едвам прозира изображението. Процесора е SENESIS FLI5961-LF. Контраста също е много слаб. Дайте насоки към какво да се ориентирам. За сега мисля, че е панела, но нямам схема да съм по сигурен. Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 03, 2009 8:18 Заглавие: Re: Схема за монитор BENQ Q20WS -LCD |
|
|
| jivko написа: | | Дава много голяма яркост и едвам прозира изображението.Контраста също е много слаб. | Променя ли се яркоста и контраста при регулирането им? Как се държи с празна памет и коя е матрицата? |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 03, 2009 10:09 Заглавие: |
|
|
| Да променя се яркостта и контраста, но има много голяма постоянна яркост. На матрицата измерих, че се подава само +5 волта и има по сигналните шини импулси с размах 1 волт. Няма по-голямо напрежене за захранване на матрицата. Не зная по схема какви напрежения трябва да се подават и какъв да е размаха на импулсите по сигналните шини към матрицата. Паметта е 24с16 и с празна е пак същото. |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 03, 2009 10:45 Заглавие: |
|
|
Обикновено след като контраста може да се регулира може да се предполага, че дефекта не е в панела, но това не може да се потвърди докато не се измерят напрежернията на матрицата за това трябва да напишеш модела и. Повишената яркост най често се дължи на повреда в инвертора или липса на напрежение за управление на яркоста. До колкото си спомням, инвертора се захранва с 24V, но мисля, че паметта беше 24С32 а не 24С16 както си писал, сигурен ли си ,че не е сменяна. Трябва да има и флаш памет с 8 извода, която ако имаш възможност е добре да прочетеш за да сравним контролната сума.
Сега открих сервизното описание в архива си, качих част от схемата за да се уверим, че е същата.
Последната промяна е направена от ggg3 на Пет Юли 03, 2009 12:23; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 03, 2009 12:17 Заглавие: |
|
|
Паметта е такава и не е сменяна, а панела е -CHUNHWA CLAA201WA01 XHOBWD3D 000. Захранването е 220/19 волта и има преобразувател с TL1451 за 3,3 и 5 волта на процесорната платка . При регулиране на яркостта се променя напрежението на инверторите, дори сложих тример да го намаля докато загаснат лампите, но много е малък контраста и почти не се вижда изображение. В захранването беше изгоряла NCP1200 smd , но аз му сложих друга\не SMD\ и го възстанових. Има една ИС 25L4005AMC и още 2 ИС 24С02. Може да ми изпратите цялата схема да видя какви други напрежения има.
Последната промяна е направена от jivko на Нед Юли 05, 2009 8:44; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 04, 2009 8:22 Заглавие: |
|
|
| Провери си пощата. |
|