|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
a0002 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 05, 2009 22:04 Заглавие: Търся магазин във Варна за breadboard |
|
|
Някой знае ли къде във Варна мога да намеря някакъв solderless breadboard? Разрових се из чичко Google и форума и изнамерих разни предишни теми:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=36880
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=36381
Втората споменава mario.bg, чийто магазин е над катедралата. В сайта не се споменава, но темата казва че на щанда са налични.
Някой има ли информация за цени/размери или други магазини из града? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 05, 2009 22:44 Заглавие: |
|
|
| При Братан в момента мисля, че има налични. Бяха свършили и го бъзиках, че 2-3 седяха сума време, а после се изкупиха за един ден. Като че ли напоследък мярках пак да висят. По спомен цената е от порядъка на 85 лв., но не съм сигурен. Звъни и питай. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Юли 05, 2009 22:47 Заглавие: |
|
|
Да и аз там съм виждал.Много удобно нещо за опити но цената.. ~ 40 - 50 лева беше на малкия  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 06, 2009 15:39 Заглавие: |
|
|
Поръчай си онлайн отвън за десетина долара. Няма смисъл да плащаш 700% надценка на някакъв локален тарикат.
Да, когато надценката е 700%, става въпрос именно за ТАРИКАТ, не за търговец, вносител и т.н. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 9:25 Заглавие: |
|
|
| Дай линка, за десет долара ще си купя и аз. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 11:45 Заглавие: |
|
|
Веднага отговарям с ПЪРВИЯ линк, който Гугъл ми върна:
http://www.allelectronics.com/make-a-store/item/PB-400/SOLDERLESS-BREADBOARD-400-CONTACTS/-/1.html
4 долара стоката, $7 средно шипинг. Е, значи съм се изхвърлил малко - не било $10, а $11. Ако реши да поръчва човека, аз лично ще го обезщетя с този 'надписан' долар, ако иска в брой, ако иска под формата на бира!
Продължавам да поддържам твърдението си, че е по-добре човек да купува отвън, отколкото да зарежда гушите на местни тарикати. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 12:51 Заглавие: |
|
|
Днес ходих да пазаря в магазина и погледнах и за тази платака. Моделът който се предлага е http://us.100y.com.tw/PNoInfo/5207.htm и се доближава повече до тази, която е 32$ от линка който си дал (По-точно е по средата между 16 и 32 т.е. може да приемем, че е 24$). Тук цената е 54 лв., така че не виждам какво толкова се пениш. Спести си "компетентното" мнение за неща, които не са напълно изяснени. Човека пита | a0002 написа: | Някой знае ли къде във Варна мога да намеря някакъв solderless breadboard?
Някой има ли информация за цени/размери или други магазини из града? | и получи пълен и изчерпателен отговор, за цената си решава той. Аз поне никъде другаде не съм виждал да държат в наличност такова нещо. Като си направиш магазин и вложиш десетки хиляди, за да държиш стока в наличност, за да са доволни клиентите ти, мисля, че ще промениш мнението си. Не като по другите магазини- влизам и си харесвам нещо, искам десет бройки и отговорът е "Ами имаме една бройка за мостра, ще доставим след един месец, ако поръчате".
offtopic: Някой знае ли дали се начислява ДДС на стоки които се купуват отвън по този начин? |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 13:23 Заглавие: |
|
|
| мульо написа: |
offtopic: Някой знае ли дали се начислява ДДС на стоки които се купуват отвън по този начин? |
По принцип всичко което е извън ЕС-Мито и ДДС.
Пп. Преди имаше някаква сума до която не се начисляваше данък.Сега не знам дали е още така. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 16:03 Заглавие: |
|
|
| nobodyshadow написа: | | По принцип всичко което е извън ЕС-Мито и ДДС. |
Сумата е 50 евро към днешна дата.
А що се отнася до разсъждението на Мульо - "като си направиш магазин и вложиш еди колко си за еди какво си..." -
виж, прав си, че като си направиш магазин, ще ти се иска да тургаш стоте процента на всичко, че и да се продава. А и ще ти се видят черни онези, които тургат по-малко от 100%. Ще почнеш да ги псуваш и проклетисваш. Такава е българската природа.
Помня като тръгнаха големите вериги - супермаркети, колко рИваха кварталните магазинчета за хранителни стоки. Щели да им изядат хляба, правели дъмпинг, трябвало да избираме и поддържаме българското, качеството на стоките във веригите било ниско, и незнам си какво.
И какво се оказа после:
А) Стоките, с които се пълнят веригите, са най-малко със същото качество, с което и тези по малките частни магазинчета. Често и с по-добро
Б) Веригите май не правят никакъв дъмпинг, а си продават и си регистрират печалби!
В) Заплатите на хората, които работят в тези вериги, не са по-ниски (а често придобивките са по-високи) от тези на хората, наети на заплата в кварталните магазинчета
и най-вече
Г) Кварталните магазини се оказват собственост на разни сульовци и пульовци, които са вложили по пет хилки в магазина, отделно са купили апартамент на изплащане с месечна вноска 800 евро, и им се иска на ден да продават стока за 1000лв, която е влязла на 500-600. Само така им излиза сметката. За тях варианта "правя оборот 3000 и от него прибирам 400 лв" не става, защото първо са неикономични и няма толкоз клиенти, и второ - "що да се морим и потим, като моам да продавам по-малко 'ма по-скъпо"
Ей това е цялата работа. Затова - магазинерските лафове улево. Нарича се пазарна икономика и глобализация. Вие, магазинерите, имате право да ми предлагате стоката си на избрана от вас цена. Ако ви харесва протоплатката да е 250 лева - предлагайте ми я на 250. Аз пък съм в правото си да я купя от някой друг, ако ще в Танзания, който ми я предлага на 25. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
a0002 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 08, 2009 2:26 Заглавие: яко реклама |
|
|
Евала колеги, за отговорите. Аз сега съм още в чужбина и се чудя какви огромни надценки хвърлят нашите цигани. Търся българско, защото и без това почти съм прехвърлил позволените обем/тегло за багаж за летене.
Обаче хванах един магазин от Ст. Загора с 30-редови breadboard-ове на 9 лв и в наличност, което е доста задоволително. Въпросният продукт е на http://www.tpetrov.com/search.php?prod=PLA-U0+%D0%A3%D0%9D%D0%98%D0%92%D0%95%D0%A0%D0%A1%D0%90%D0%9B%D0%9D%D0%90
Заедно с 5-6 лв доставка излиза доста задоволителна цена. Мерси за отговорите все пак. В крайна сметка, който търси breadboard-ове, за момента изглежда т.петров е най-доброто откъм цена (естествено ако някой магазин ги предлага за под 15 лв с доставка... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|