| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 11, 2009 11:30 Заглавие: Въпрос за траф от микровълнова |
|
|
| Чудя се дали е възможно трансформатор от микровълнова печка да се свърже наобратно (вторичната му намотка към мрежата) и какво напрежение ще излезе в тоя случай на мрежовата му намотка и дали може да се използва като захранващ трансформатор в зависимост от тва какво напрежение ще се получи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 11, 2009 12:40 Заглавие: |
|
|
И аз съм любопитен  |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Съб Юли 11, 2009 12:40 Заглавие: |
|
|
Може да се използва според мен, всеки трансформатор е обратим, но няма да работи никак оптимално примерно ще имаш трансформатор 300 вата пък ще може да го ползваш като 150 ватов това ще е основния недостатък. Иначе ако сметнеш коефициента на трансформация може да пресметнеш какво напрежение ще излезе на вторичната, но то ще бъде далеч по малко от 220. По добре е ако е възможно да се пренавие за да ползваш на 100% възможностите на трафа. Разбира се трансформатора който ползваш трябва вторичната му намотка да е за напрежение 220 или по високо.От микровълновите мисля дава над 1000 волта така, че ще стане. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 11, 2009 12:59 Заглавие: |
|
|
Първо-вторичната е с доста тънък проводник.
Второ-напрежението не е 1000В,ами двойно повече че и отгоре.
Трето-пренавиването е мисия доста трудна,да не кажа невъзможна,при положение че магнитопровода е заварен,а и първичната и вторичната са толкоз обилно заляти и са на една клечава пласмасова макара,така че най-вероятно ще трябва да правиш и макара за вторичната.
Съвет-продай трафа и с парите си вземи един който да ползваш за целта. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 11, 2009 14:59 Заглавие: |
|
|
| То точна цел няма, ами отворих днеска една микровълнова (заминал е магнетрона и нема да става на печка вече) и го гледам тоя бая стабилен траф , та си викам дали мога да го изполвам за нещо. Видях че пренавиването му е трудна задача заради споменатите причини та си рекох да попитам тука дали може да се ползва в готов вид. Ако втричното напрежение е около 2000 волта както казва Bojilov (което не знаех) излиза че ако му вържа вторичната намотка в мрежата от другата страна ше изкарам около 20 волта, които могат да се ползват. Но както каза the_bull няма да мога да ползвам пълните възможности на сърцевината демек голем сандък ама слаб. |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 11, 2009 15:19 Заглавие: |
|
|
Щто да го не ползваш?Бодваш му от към двете хиляди волта един умножител на напрежение и ще си имаш сериозен високоволтовик.Може комари да биеш с него ,може тъщи... Пу па аз какви ги дрънкам  |
|
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 11, 2009 20:26 Заглавие: |
|
|
Този траф може да се пренавие! Тая "гимнастика" съм я виждал преди около 18...20 години (като че ли беше вчера ) и печката още си работи. Заварката се изстъргва с ъглошлайф, разглобява се, пренавива се трафа, сглобява се и се заварява пак. _________________ Жица, на която не виждам двата края, не я пипам! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 11, 2009 23:18 Заглавие: |
|
|
Абе то и аз съм я правил тая гимнастика,даже неведнъж навремето, ама не виждам смисъла от толкоз играчка. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|