| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
newmember Нов потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 13:28 Заглавие: |
|
|
Ако мотора на вентилатора, който искаш да управляваш е колекторен нещата се решават по лесен начин, ако е асинхронен решението е трудно ако тръгне да се купува ще е скъпо. Но като гледам, че е 200 вата в този обем почти съм сигорен, че е колекторен мотор. А решението е тиристорен или симисторен регулатор. Като схеми е лесно за реализация, а и като гледам има готов реголатор в руския вентилатор. Ако някой тук познава вентилатора и каже какъв е мотора вътре тогава ще може да се пристъпи към конкретно решение. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 13:37 Заглавие: |
|
|
Ето и снимка на мотора ,
Обикновенно тези вентилатори не са шумни, може би мотора ти се нуждае от почистване и смазване. |
|
|
 |
Biser Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 14:03 Заглавие: |
|
|
Там около двигателя има монтиран кондензатор 1мкф. Подмени го с по-малка стойност/прим. 0.47мкф. за същото напрежение/ и оборотите ще станат по-малки.Така съм преработил подобни модели и работят с години.Моторът е асинхронен и с друг тип регулатори/като съветския/ няма да работи. Подбери си кондензатор със стойност такава, че оборотите да ти харесват.Успех! _________________ Няма невъзможни неща! Важно е дали искаш да ги направиш! |
|
|
 |
newmember Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 14:19 Заглавие: |
|
|
Благодаря ви Вентилатора съм го разглобявал напълно преди седмица и го направих наистина безшумен, но вечерта всичко се чува Това за кондензатора ще го направя, сега е точно 1uF един черен. Пак благодаря и лек ден  |
|
|
 |
|