| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
JokerINC Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 08, 2009 15:50 Заглавие: Схема на постепенно затихване на автомобилно осветление |
|
|
Добър ден, колеги
Искам да направя осветлението в колата да продължи да работи след затваряне на вратата няколко секунди и после постепенно да изгасне. Един познат ми каза, че се правело с резистор, кондензатор и още някакъв полупроводник.
Дали ще може някой да ми драсне набързо някаква схема, както и да ми каже какви трябва да са като капацитет използваните полупроводници? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 08, 2009 16:11 Заглавие: |
|
|
Набързо няма да стане.
Ако беше потърсил сам и други теми ще намериш. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 09, 2009 12:42 Заглавие: Затихване -осветление |
|
|
| Питащия можеше поне да уточни за какъв модел автомобил става въпрос.Защото има модели на Опел Омега и Фронтера на които плафона е с три крушки -двете се включват с копче ,а третата е с забавяне на угасването .Платката с електрониката е в самия плафон. |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 09, 2009 17:02 Заглавие: |
|
|
От около година съм с тая схема http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_faq13#13.8.1 колата е VW GOLF 2 не мисля, че има значение модела.В схемата има допусната малка грешка, но ако те заинтересува ще ти пратя коригираната. Работи много добре и може да си регулираш плавността на загасване и колко време да ти свети след затваряне на врата.  _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
|