| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Modelar4eto Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 23:18 Заглавие: Питане за една схема |
|
|
Имам Бормашина на която във момента правя схема за фазово регулиране.Искам на тази същата бормашина да си направя схема със която мога да сменям посоката на въртене на мотора.Някоя ако знае нещо по моя проблем моля да сподели.Благодаря предварително _________________ Всичко е възможно,невъзможното изисква повече време и пари. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 23:59 Заглавие: |
|
|
| Най лесно и ефективно е да завъртиш четките на около 45градуса (в зависимост от колектора) и получаваш реверс с запазване на мощноста! |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 08, 2009 10:45 Заглавие: |
|
|
Прекъсваш кабелите на четките и им разменяш местата . Така се реверсира двигателя на дрелките. Правиш го с един двоен превключвател . В магазините има, колкото искаш най-различни . По времето на социализма така реверсирахме "Елтосите" . Сега не вярвам да е по различно  _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
kol4o Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 11, 2009 22:26 Заглавие: Питане за една схема |
|
|
| (Имам Бормашина)-много общо!!!!!Ако това означава ръчна дрелка,съм съгласен с ivpav(Прекъсваш кабелите на четките и им разменяш местата с един двоен превключвател).Така съм направил моята- производство на Елпром Ловеч(по времето на социализма с руско це-ка ключе).Неприятното е(дали заради износване,или,че наклона на зъбите на ротора не е предвиден за движение на обратно),че при реверс на ляво,звукът е променен,като пищене.Но при положение,че реверсирам при направа на резби(което е рядко)се ядва. |
|
|
 |
fortech Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 11, 2009 23:55 Заглавие: |
|
|
Aко не знаеш как да реализираш идеята на ivpav, дай мейл , направил съм ти рисунка в паинт , обема и не позволява да бъде качена в атача. _________________ Всички знаят , че еди кое си не може да се направи.Обаче се намери един , дето не знае , и вземе , че го направи.Така се раждат някои открития. |
|
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 12, 2009 1:46 Заглавие: |
|
|
СТРАААШНА схема.
Универсалният двигател на бормашината има четири извода. Два ротор и два статор. Ако размениш коя да е двойка спрямо другата се върти на обратно.
Толкова. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 12, 2009 21:12 Заглавие: |
|
|
Не е страшна схемата , по-скоро рисунка , но обема е голям , защото в paint дори 2 линии да нарисуваш и обема е над 1 МБ , което е доста над допустимите 200КБ за даташиита .  _________________ Всички знаят , че еди кое си не може да се направи.Обаче се намери един , дето не знае , и вземе , че го направи.Така се раждат някои открития. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 12, 2009 21:20 Заглавие: |
|
|
A какъв е проблема после да я запишеш в Jpeg формат?
Сега си направих труда да запиша едни драскулки в двата формата, при bmp се получи 720кб, в JPEG - 12 кб, доста осезаема разлика, нали. |
|
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 12, 2009 23:35 Заглавие: |
|
|
Най-добре е схеми да се пускат gif & png.
JPG маже на графика и става по-голям. BMP е най-кошмарния формат.
Поздрави и успех! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 13, 2009 0:00 Заглавие: |
|
|
Смешно сигурно ще ви е , но нито имам конвертор , нито съм работил с такъв. Явно трябва да се науча .
Лека нова седмица ! _________________ Всички знаят , че еди кое си не може да се направи.Обаче се намери един , дето не знае , и вземе , че го направи.Така се раждат някои открития. |
|
|
 |
|