| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 13, 2009 17:06 Заглавие: Подскажете за "древен" ТВ Blaupunkt шаси FM100-20 |
|
|
Blaupunkt Alaska IS 32 Color - шаси FM100-20 - като поработи и изчезва картината. Първоначално помислих, че прекъсва само отоплението, но явно изчезва изцяло хоризонталната развивка. Обаче го прави рядко и докато чакам реших да пиша, щото с ужас установих, че тоя е с тиристорна развивка! Хич ги не обичам! Какво да му гледам на това дръвце - ще се радвам на всяка подсказка. Схема намерих. _________________ All Rights Reserved
Последната промяна е направена от ivankrivodol на Пон Юли 13, 2009 22:15; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 13, 2009 17:30 Заглавие: |
|
|
Много си е хубав и сладък за ремонт телевизора.Спойки... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 13, 2009 17:53 Заглавие: |
|
|
Да ти кажа и аз първо за спойки помислих, но гледам, че в работещо състояние не се влияе от почуквания по шасито. Също и като прекъсне. Преди малко видях откачена маса от делителя дето дава Screen и Focus - може би е бил лошо запоен и от отваряне и затваряне сега се е откачил - даже не разбрах къде е бил запоен - намерих една маса, запоих и тръгна, но нещо ме съмнява точно това да е било...
П.С. - Излезе нещо, което не съм и очаквал - прекъсва един извод на трансформатора на импулсното захранване - извод означен с "a" - той изработва U1 (+250V) - като падне това напрежение, защита, наречена "Overload Protection" спира ГХО и логично спира и "виското". Ще видя утре дали ще има шанс да оправя тоя траф... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 14, 2009 11:53 Заглавие: |
|
|
Много странна работа с тоя трансформатор! Достатъчно е да нагрея за 3 сек. извод "A" и намотката дава отворена верига - прекъсва. После са нужни 4-5 минути докато даде верига - като почва от над 50 Ома и кажи речи плавно намаля до около 3 Ома - май по- странна повреда не съм имал!!! Дали пък има термо- предпазител - нещо не ми се връзва да е така. Pешил съм да слагам едно турско блокче, което да ползвам само за да дава +200 - 220 V.
P.S. Сложих турско блокче. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|