Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Подскажете за "древен" ТВ Blaupunkt шаси FM100-20

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 13, 2009 17:06    Заглавие: Подскажете за "древен" ТВ Blaupunkt шаси FM100-20 Отговорете с цитат

Blaupunkt Alaska IS 32 Color - шаси FM100-20 - като поработи и изчезва картината. Първоначално помислих, че прекъсва само отоплението, но явно изчезва изцяло хоризонталната развивка. Обаче го прави рядко и докато чакам реших да пиша, щото с ужас установих, че тоя е с тиристорна развивка! Хич ги не обичам! Какво да му гледам на това дръвце - ще се радвам на всяка подсказка. Схема намерих.

Последната промяна е направена от ivankrivodol на Пон Юли 13, 2009 22:15; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 13, 2009 17:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Много си е хубав и сладък за ремонт телевизора.Спойки...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 13, 2009 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ти кажа и аз първо за спойки помислих, но гледам, че в работещо състояние не се влияе от почуквания по шасито. Също и като прекъсне. Преди малко видях откачена маса от делителя дето дава Screen и Focus - може би е бил лошо запоен и от отваряне и затваряне сега се е откачил - даже не разбрах къде е бил запоен - намерих една маса, запоих и тръгна, но нещо ме съмнява точно това да е било...
П.С. - Излезе нещо, което не съм и очаквал Shocked - прекъсва един извод на трансформатора на импулсното захранване - извод означен с "a" - той изработва U1 (+250V) - като падне това напрежение, защита, наречена "Overload Protection" спира ГХО и логично спира и "виското". Ще видя утре дали ще има шанс да оправя тоя траф...
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 14, 2009 11:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Много странна работа с тоя трансформатор! Достатъчно е да нагрея за 3 сек. извод "A" и намотката дава отворена верига - прекъсва. После са нужни 4-5 минути докато даде верига - като почва от над 50 Ома и кажи речи плавно намаля до около 3 Ома - май по- странна повреда не съм имал!!! Дали пък има термо- предпазител - нещо не ми се връзва да е така. Pешил съм да слагам едно турско блокче, което да ползвам само за да дава +200 - 220 V.
P.S. Сложих турско блокче.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети