| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
disela Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 22:37 Заглавие: Намаляне оборотите на правотоков електромотор |
|
|
Здравейте, въпросът ми е как мога да намаля оборотите на правотоково ел. моторче.
Имам един парти-грил, на него си печа пилета от време на време, но трябва да въртя шиша на ръка, та за това, взех едно моторче от чистачки на кола заедно с неговия редуктор, преправих го малко редуктора, закачих го всичко точно, ама много бързо върти, захранвам го с акумулатор понеже нямам подходяш траф за сега. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 23:04 Заглавие: |
|
|
Като му намалиш напрежението ще му паднат оборотите. Вече методи за намаляване има много. Ако дадеш повече информация за мотора като какъв ток консумира може и нещо да се измисли по елементарно. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 23:23 Заглавие: |
|
|
Можеш да си спестиш много, ако се разходиш до някой пункт за вторични суровини. Много от изхвърлените там ел.печки и фурни имат грил. Двигателят е променливотоков на 220V, има си редуктор с подходящо предавателно число. Аз съм си взел два такива, само дето пилета няма  _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
disela Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 23:44 Заглавие: |
|
|
А .. пилета много, ама тегава работа докато ги опечем
Ще пробвам с намаляне на напрежението и ще пиша ако има нещо |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 08, 2009 2:00 Заглавие: |
|
|
Тези двигателчета са около 40W. Понеже искаш да върти по-бавно и консумацията ще е по-малка. Добре е да знаеш колко бавно за да не се набутваш за по-мощен траф отколкото ти трябва. Значи взимаш един 40W траф за халогенки и развиваш намотки докато ти хареса скоростта. Ако вместо грец ползваш само един диод за изправяне, напрежението пада на половина, но ще шуми повече поради липсата на единия полупериод. Аз мисля че 20W траф ще е достатъчен, но си зависи от желаната скорост. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
disela Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 08, 2009 21:43 Заглавие: |
|
|
Всичко е готово, ей тук съм качил едно видео, ако някой иска да види за какво става на въпрос - http://dox.bg/files/dw?a=9b028512a2
За захранването използвах траф на 12 волта и един грец в интегрално изпълнение. Самата конструкция е елементарна, връзката между оста на редуктора и шиша е посредством камък от гидоре  |
|
|
 |
|