| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
тодо-р Опитен потребител

Регистриран на: 08 Фев 2005 Мнения: 311 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Съб Мар 12, 2005 10:31 Заглавие: моторгенератор за ток на метан |
|
|
колеги,не ви ли писна от номерата на енергото.върти ми се из главата идея за домашно производство на ел енергия.докараха до дома тръбичката с природен газ.такива генератори се произвеждат но струват мама и тате.та си мисля:на автоморгите двигатели дал бог.донаждаш му агу на метан(любо ганев ги предлагаше).въпроса е откъде може да се вземе самият генератор. _________________ Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Grrr Гост
|
Пуснато на: Съб Мар 12, 2005 10:41 Заглавие: Re: моторгенератор за ток на метан |
|
|
| тодо-р написа: | | колеги,не ви ли писна от номерата на енергото.върти ми се из главата идея за домашно производство на ел енергия.докараха до дома тръбичката с природен газ.такива генератори се произвеждат но струват мама и тате.та си мисля:на автоморгите двигатели дал бог.донаждаш му агу на метан(любо ганев ги предлагаше).въпроса е откъде може да се вземе самият генератор. |
Направи си равносметка 1 колко ще плащаш за гориво сметнато в КВ час
Имаи на предвид че това за 8кВ генератор поне 1л на час ако консумираш 20-30% от мошноста а и като върти на празен ход си го гори
0.4 лв на час = 288лв на месец
Абе каквото и да правиш пак ще ти е по скъпо , по скоро мисли да го комбинираш с нещо по евтино например със слънчеви батерии , може да получаваш до 3кВ на час от там и ще ти е съвсем без пари на месец , но първоначалната инвестиция е по голяма но за 2-3 г ще се изплати  |
|
|
 |
тодо-р Опитен потребител

Регистриран на: 08 Фев 2005 Мнения: 311 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Съб Мар 12, 2005 10:49 Заглавие: |
|
|
мисля си да го направя с AVR.когато митрябва малка мощност от енергото,за голяма от генератора. _________________ Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!! |
|
|
 |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 13, 2005 3:34 Заглавие: Генератор |
|
|
Имам чисто нов генератор , но е отделен от двигателя>
Руски е(двигателя за нищо не става-двутактов и харчи много)
Като мощност не мога да ти кажа колко е но мисля че е около 10-12кв
Комплект е със командното табло и приборите.
Ако имаш интерес може да проверя точно какво е .
Мисля че ще се разберем за парите! |
|
|
 |
|