Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

моторгенератор за ток на метан

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
тодо-р
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Г.Оряховица

МнениеПуснато на: Съб Мар 12, 2005 10:31    Заглавие: моторгенератор за ток на метан Отговорете с цитат

колеги,не ви ли писна от номерата на енергото.върти ми се из главата идея за домашно производство на ел енергия.докараха до дома тръбичката с природен газ.такива генератори се произвеждат но струват мама и тате.та си мисля:на автоморгите двигатели дал бог.донаждаш му агу на метан(любо ганев ги предлагаше).въпроса е откъде може да се вземе самият генератор.
Grrr
Гост

МнениеПуснато на: Съб Мар 12, 2005 10:41    Заглавие: Re: моторгенератор за ток на метан Отговорете с цитат

тодо-р написа:
колеги,не ви ли писна от номерата на енергото.върти ми се из главата идея за домашно производство на ел енергия.докараха до дома тръбичката с природен газ.такива генератори се произвеждат но струват мама и тате.та си мисля:на автоморгите двигатели дал бог.донаждаш му агу на метан(любо ганев ги предлагаше).въпроса е откъде може да се вземе самият генератор.

Направи си равносметка 1 колко ще плащаш за гориво сметнато в КВ час Rolling Eyes
Имаи на предвид че това за 8кВ генератор поне 1л на час ако консумираш 20-30% от мошноста а и като върти на празен ход си го гори Exclamation
0.4 лв на час = 288лв на месец Confused
Абе каквото и да правиш пак ще ти е по скъпо , по скоро мисли да го комбинираш с нещо по евтино например със слънчеви батерии , може да получаваш до 3кВ на час от там и ще ти е съвсем без пари на месец , но първоначалната инвестиция е по голяма но за 2-3 г ще се изплати Smile
Върнете се в началото
тодо-р
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Г.Оряховица

МнениеПуснато на: Съб Мар 12, 2005 10:49    Заглавие: Отговорете с цитат

мисля си да го направя с AVR.когато митрябва малка мощност от енергото,за голяма от генератора.
Ergon
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Мар 13, 2005 3:34    Заглавие: Генератор Отговорете с цитат

Имам чисто нов генератор , но е отделен от двигателя>
Руски е(двигателя за нищо не става-двутактов и харчи много)
Като мощност не мога да ти кажа колко е но мисля че е около 10-12кв
Комплект е със командното табло и приборите.
Ако имаш интерес може да проверя точно какво е .
Мисля че ще се разберем за парите!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети