|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 21, 2009 18:26 Заглавие: Търся схема на Power Invertor PSI300B - Решено (без схема) |
|
|
Представлява ето това
Ако някой има схема или каквато и да е документация и е възможно да ми я даде, ще съм благодарен. Благодаря предварително!
П.С. сега вече инвертора е при мен и мога да дам някои уточнения. Схемата е подобна на тая - но в нисковолтовата част е само с два транзистора - IRF3205. Високоволтовата е с 4 бр. SW740. Има 3 инт. схеми - 2 бр. KA7500B - една в нисковолтовата и една във високоволтовата част. Във високоволтовата има и LM324N. Преди мен е опитван ремонт, след който е дефектирал единия "нисковолтов" IRF3205. Аз допълнително открих, че е пробил един кондензатор 10nF - включен паралелно на изходното ~220V (това вероятно е първоначалния дефект, но не е забелязан). Открих пробил и един диод, приличащ на ценер, ама не съм сигурен - на него пише откъм катода на първи ред C30, а под него BT. Дали е някой за 30V? Иначе захранвания от 12-те волта генератор го задействах с два полевака IRF644 и генератора работи - във "високата" част електролитния 100uF/400V се зарежда до 220. На изхода ~220V няма нищо. Пищи едно "зумерче" и свети диода за слаба батерия - аз го пускам със слаб токоизправител, но напр. не спада под 12V - това преди да намеря пробилия "ценер" - сега не смея да го пусна без него. Някой може ли да даде идея как да продължа натам?  _________________ All Rights Reserved
Последната промяна е направена от ivankrivodol на Сря Юли 22, 2009 19:02; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 22, 2009 0:01 Заглавие: |
|
|
Поставих ценер за 24 V - пробно, понеже такъв имам. Вдигна 186 V, не пищи, но с по- слабите транзистори го включвам само за 5-6 секунди. Обаче определено не дава достатъчен ток на изхода - засега го отдавам на неподходящи "нисковолтови" транзистори и слабия източник на 12V. Като получа транзисторите ще го пусна и с акумулатор.
P.S. - донесоха ми подходящ транзистор (IRF3205), вместо 1 ценер-диод за 30V сложих два за по 15V и машинката заработи. Дава правоъгълно напрежение и честотата е точна. Мерено с мултицет напрежението без товар е 208V, като се натовари с лампа 75W - скача - на 237V. Същевременно се включва и вентилатора - без товар той спира. _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|