| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 25, 2009 16:17 Заглавие: FUNAI 14D-4610 не тръгва въобще - РЕШЕНО (диода на B+) |
|
|
Шасито е 11AK36A15. При вкл. на мр. ключ няма никакви напрежения след захр. блок. Диодите от греца наред, има +310V. Полевака мерен за пробиви без отпояване. Всички диоди наред. R805, 807, 808, 809, 810 и 820 нормални. На 60W лампа същото положение. Импулсния чип е KA3842B. Има +13V на 7 крак. При изключване на захранването големия електролит на мр. изправител се разрежда много бързо - за няколко секунди пада почти до нула. Капацитета му го измерих 45uF. При отпояване на R807 се разрежда много бавно.
Дайте някакви насоки от къде да почвам. Мисля да почвам от KA3842B. Имам UC3842B и KA3843A. Коя от двете е по-добре да сложа? Предполагам са взаимозаменяеми, ама все пак да питам по-опитните.
Последната промяна е направена от eler на Чет Юли 30, 2009 10:10; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 25, 2009 17:26 Заглавие: |
|
|
Ако имаш осцилоскоп най-добре почни с наличие или не на импулси на извод 6 на IC841 - въпросната в захранването. Както и смени C811 (10uF) без да го мериш .
П.С. и не забравяй да работиш през лампа, както и разкачване на вторичните напр. без +В _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 25, 2009 18:10 Заглавие: |
|
|
| Няма импулси. Ще почвам електролитите, ама се чудя дали да не сменя първо имтегр. схема. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 25, 2009 18:25 Заглавие: |
|
|
Ако я имаш я сменяй. А и щом няма импулси - ама ги мери веднага с включването - че май при тая ако не тръгне захранването след определено време спира генерациите. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 25, 2009 22:58 Заглавие: |
|
|
Кондензатора, който посочва Иван+сини кондензаторчета, ако има такива покрай 3843. Аз се съмнявам дори в полевия. Обаче трябва да се види дали в 1-та секунда до него идва пусков импулс от 3843. Много не ми се вярва ИС да е дефектна, по-скоро полевият. На такова мерене с омметър не може да се разчита. Ако е напълно пробил-ясно, но тук явно не е така. Допускам, че в него може да има утечка. Обратната връзка от него към ИС е доста засилена-резисторът е само 1ком. Тоест при една утечка в полевия, лесно могат да се блокират генерациите. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 26, 2009 11:20 Заглавие: |
|
|
| Полевака ще го сменя, то и без туй цъфна нацяло. Докато търсих импулси лампата светна и полевака се оказа със всички изводи на късо. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 26, 2009 11:53 Заглавие: |
|
|
| Чипа го смених, ама нямаше ефект и продължих да ровя докато умря полевака. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 26, 2009 12:11 Заглавие: |
|
|
Смени C807. Преди да сложиш новия плевак премери дали ще има импулс на 6 краче ,трябва да се вижда като пик/за много кратко време/ през голями интервал и захранването на схемата 12в леко се люлее.Мисля че различните схеми с A,B,C накрая имат разлика в захранващите напрежения.Стария плевак си е бил здрав ,изгорил го е лошия импулс който е дошъл /некоректен от чипа +смущение от сондата на осцилоскопа/.
Като е гръмнал полевака сигурно е изгорил и чипа. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Юли 26, 2009 12:28 Заглавие: |
|
|
За да се стартира тази ИС, на извод 7 /Vcс /, трябва да постъпят поне 17 волта! Като начало. След това, като мине в стабилен, работен режим, на пин 7 са 13-15 волта. Пепи сигурно е прав за буквите след надписа. Въпроса е да не би това /съществуващото/ "стартово" напреж., да е недостатъчно при теб!? Провери си и R804 & C807---> честотозадаващи елементи, към вътрешния генератор в ИС. А също е веригата около крак 2---> обратна връзка.
И със скопа много, много не "бучкай" из топлата част, особено при поставен транзистор. Не знам, моя кютук /скопа/ е лампов и не съм имал проблеми до сега, но знае ли човек?... |
|
|
 |
|