| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 25, 2009 14:52 Заглавие: TV Vestel 5110 11AK19B-2 кляка захранването. |
|
|
Общо взето работи, но кляка захранването. Примерно от 115 на 85-90V. В зависимост от консумацията.
Изпълнение MC44603 + оптрон. Схемата има и вариант и за MC44604, но стойностите на платката са за MC44603.
Сменено е всичко - полевак, MC, дори и импулсен трансформатор. Държи се малко по-добре с намален токов резистор - смъква до 100-105V. като се окъси изцяло почва да цвърти. Донавил съм една навивка към захранването на чипа и така вече може да стартира и с лампа за товар, при което захранването на чипа е 15,6V. Като кляка на оптрона слиза примерно към 0,9V - т.е. регулацията е добре, а първичната не може да "напомпи".
С товар 2 лампи не може да работи. Няма SMD елементи, уж всичко съм проверил.
Моля за идеи че съм задръстил и ми седи сигурно месец. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Юли 25, 2009 15:58 Заглавие: |
|
|
| Със сигурност си сменил и оптрона! /или пък си го замествал с тример/... |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 25, 2009 17:25 Заглавие: |
|
|
Ето нещо от Руснаците за MC44604P нa MC44603 _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 25, 2009 20:29 Заглавие: |
|
|
Надявам се да е било сменено и R823 а ако не е нека се смени. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 25, 2009 21:24 Заглавие: |
|
|
Оптрона съм го сменял, все тая. Регулация има, само под голям товар(светъл кадър) не държи и кляка.
Подобни замени съм ги правил, само че не помня в каква посока, пак нещо се бях изприщил но стана. На 44604 ли да го преправям?
R823 съм го мерил при изваден чип, толкова е, но ако трябва ще го сменя. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 25, 2009 21:33 Заглавие: |
|
|
За вторичната си писал малко Откачи веригите за Sby и провери TL431. Кой крак на оптрона слиза до 0,9V?
 |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 25, 2009 21:34 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: |
R823 съм го мерил при изваден чип, толкова е, но ако трябва ще го сменя. |
Задължително трябва да се смени,може с един два килоома да мръдне и почва така да прави .Също да се обърне сериозно внимание на веригата в която участва ,имам предвид и другите съпротивления.А чипа в първичната част ако си е работил нека да си остане всичко в оригинален вид поне докато се види какво става в тая верига.
Напоследък във вестелските шасита ми прави впечатление че две неща скъсват нервите на човека,тази верига и/дешифратор на грешката/ SE 110,15 ....и т.н където ги има. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 25, 2009 23:09 Заглавие: |
|
|
Защо не пробваш с унив. захранване да видим как ще се държи?
Тези въпроси веднъж ги дискутирахме, може кинескопът да е вдигнал консумация. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
|