Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Goldstar CK-21A80X кое е TXO-то.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
marin_bonchev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2009 17:41    Заглавие: Goldstar CK-21A80X кое е TXO-то. Отговорете с цитат

Здравейте,
Телевизорът е Goldstar CK-21A80X. Шассито е РС-31А. TDA4605-2, TDA8362B ,GS8434-01C.
На телевизорът му е сменяно ТХО на новото пише-154-194D /HR7906/ и от тогава не е тръгвал. Захранването работи ,но телевизорът цвърчи и Ключовия на ТХО много бързо и силно грее. Съмнявам се че не е оцелено ТХО, но не знам кое е оригинала? Някой има ли такова за рвмонт да погледне надписа на ТХО?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2009 18:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм си записал за 21'' FBT GOLDSTAR 154-194D=HR7906
Върнете се в началото
tomazo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Македония

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2009 19:00    Заглавие: Отговорете с цитат

За това шаси PC31A дават го

154 106C = HR7896

154 064P = HR7897

ето и HR7906

Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2009 19:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Мътна работа.По модел излиза HR7666,но по шаси това го не дават въобще на твоето.По спомени си е баш HR7906,а разликата не е голяма.Доколкото си спомням съм правил ама обратната врътка и имаше малка разлика в хоризонталния размер,почти незабележима...
По-скоро си търси проблема другъде,а не в това дали
Цитат:
е оцелено ТХО

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kiril.dobrev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2009 20:12    Заглавие: ТХО за шаси PC-31A Отговорете с цитат

Марине случайно имам точно такова шаси и в момента е пред мен .Пиша ти буквално какво пише на лепенката 154-106С под него втори ред RD29JD28C ТХО е оригинално . Дано да ти помогне!
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2009 20:16    Заглавие: Отговорете с цитат

То хубаво че е оригинално ама е хубаво да се знае и на какъв кинескоп аджеба е твоето шаси.Щото това което му цитираш е основно за 14 и 20инча.А неговия е 21ца.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kiril.dobrev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2009 20:39    Заглавие: ТХО за Голдстар Отговорете с цитат

Шасито ми е подарък моя приятел който ми го подари го е слагал на 21инчови .Отдолу има написани напреженията. Захранването е 125в .Много рядко за 14 инчовите е да са с такова напрежение. До надписа PC31A има друг 111-M55A(6) ако това уточнява още нещо .Аз лично още не съм го включвал .Не ми е дотрябвало до сега и не мога да кажа за мои наблюдения нещо.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2009 21:09    Заглавие: Re: ТХО за Голдстар Отговорете с цитат

kiril.dobrev написа:
който ми го подари го е слагал на 21инчови ..

Това той къде го е слагал няма нищо общо...
kiril.dobrev написа:
Отдолу има написани напреженията. Захранването е 125в .Много рядко за 14 инчовите е да са с такова напрежение.

Този надпис също хич не е меродавен при положение,че е отпечатан на платката преди въобще да се знае тя на колко инчов кинескоп аджеба ще е .
Меродавен би бил хартиен стикер с модела на телевизора,ако намериш върху шасито...
А така като гледам въпросното шаси,което имаш по всяка вероятност е от 20 инча.
Мануала на въпросното шаси също е красноречив за A51 - 375F (HR7906)
kiril.dobrev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2009 21:31    Заглавие: ТХО за Голдстар Отговорете с цитат

Ами възможно е.Не виждам нищо залепено допълнително. Аз затова му писах дано да ти помогне. Бих го помолил да ми пише какъв е модела на дистанционното да го знам .Ако някога ми се наложи да го окомплектовам.
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Нед Авг 02, 2009 8:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Немците дават за тоя модел телевизор ТХО: FBT40551=HR7906=154-194D. А дистанционно COM3283. RC сигурно знае кое отговаря на него.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети