| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stoianivanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 24, 2009 13:18 Заглавие: Грешка при старта на Windows XP - продължение на дискусията |
|
|
Какво ви говори тази грешка при старта на Вина, още в началния екран, преди Login.
STOP:0x0000007B (0xF7C45524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)
Според намереното в мрежата има проблем с някой хардуер
Не е харда, не е RAM, не е клавиатура и мишка, проверени са. Имам още DVD (работи), Video nVidia (работи), TV Card SAA 7130 на PCI слот, тази последната много ме съмнява, достатъчно ли е да я Uninstall от Device Manager, или трябва да я премахна и физически от слота ?
Проблема се появява при over-clocking mode на дъното (процесор P4 на 800 MHz, RAM 200 MHz (ефективно 400 MHz), иначе го няма.
Възможно е тази ТВ карта да не заработи в over-clocking mode на дъното.
Последната промяна е направена от stoianivanov на Пон Авг 03, 2009 13:11; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Сря Юни 24, 2009 14:15 Заглавие: |
|
|
Премахваш я физически от слота. После пак пробвай с овърклок
| Цитат: | | процесор P4 на 800 MHz, |
Такова животно има ли? Да не би да е 1800?
Как правиш клокването? От BIOS задаваш по-голям множител на процесора примерно, а след това изменяш ли напреженията на ядрото, на РАМ-а и на AGP слота? |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 24, 2009 14:35 Заглавие: |
|
|
За да се елиминира софтуерна причина, зареждаш live CD. В него има и инструменти за тестване. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 24, 2009 15:00 Заглавие: |
|
|
По реда, процесора е P4 2.8 GHz, 800 MHz FSB имах предвид. Биоса си разпознава коректно процесора (14x 200), паметта 200 (ефективно 400). До тук няма проблем. При тая конфигурация процесор, памет -дъното работи в over-clocking mode, пише си го в мануала, не е необходимо друго да правя, никакви напрежение не се пипат.
тествано е с live CD, не намира проблеми.
срива става при зареждане на Вина, независимо че софтуера на ТВ картата не се стартира от стартъпа всъщност обаче се стартира едно ехе като процес, което управлява инфраред датчика и чака команда.
някъде там се срива според мен.
Ще махна ТВ картата физически и като пробвам ще пиша.
Благодаря на Филипов линка е полезен.
В краен случай преинсталация. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 24, 2009 15:15 Заглавие: |
|
|
Със сигурност ТВ картата трябва да я свалиш - очевидно при овърклока ти се повишава и честотата на PCI шината и може тая карта да не издържа. Така, че я свали и опитай пак. Освен това виж в BIOS-a дали има някъде отделна настройка на честотата на шината на PCI. И му напиши модела и на дъното, че май не е написан. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 24, 2009 15:39 Заглавие: |
|
|
Ще я сваля и ще пробвам, ще пиша какво е станало. И според мен е точно честотата на PCI шината, ТВ картата е доста стара.
Засега толкова само с проби ще стане ясно.
Благодаря на отзовалите се. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 24, 2009 17:42 Заглавие: |
|
|
Ако има как "заключи" честотата на PCI шината на 33.3Mhz.
HDD как е закачен ? Защото, ако е на IDE пържиш и него и бързо ще го скапеш... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 24, 2009 18:14 Заглавие: |
|
|
| Ще видя за честотата, а къде да видя харда къде е закачен (това IDE), чак толкова не съм печен задавате ми въпроси с повишена трудност, имам еверест например |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
|
|
 |
|