| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
monoLAke Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2009 17:36 Заглавие: USB-cat5-USB удължител. Как? |
|
|
USB кабелите позволяват максимална дължина от 5 метра(да речем че и 7 може) според http://www.usb.org/about/faq/ans5. Въпроса ми е дали може да си направя удължител от UTP кабел?? Не съм много на "ТИ" с електрониката затова ми дойде на акъла само нещо от сорта на :
Платка с 1 USB конектор A-PCB-R и 1 TS8P8C-PCB в началото и края, обаче тъй по трасето напрежението само от USB-то се губи, дали е възможно по 2 от 4-те свободни линии в UTP кабела да се пуснат примерно 24-50V които на изходната платка да се свалят до 5V DC 500mA които са достатъчно за USB-то?
P.S. Това за лимита го разбрах след като се опитах да си направя 10 метров удължител по указания които видях в този guide. http://www.youtube.com/watch?v=j9Olbn02X3s. Пробвах на края да сложа USB HUB за да вземе от него ток крайното устройство и стана. Обаче, целта ми е да не ползвам HUB тъй като кабела ще бъде на място на което нямам възможност да го включа. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2009 17:58 Заглавие: |
|
|
Колко метра ще е разстоянието ? Какви скорости искаш да постигнеш?
Какво е устройството накрая? |
|
|
 |
monoLAke Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2009 18:38 Заглавие: |
|
|
15-20м е разстоянието, крайното устройство е уеб-камера Logitech E1000, а скоростите :
Overall bit rate : 3 426 Kbps
Maximum Overall bit rate : 4 924 Kbps
формат на видеото :
Width : 640 pixels
Height : 480 pixels
Display aspect ratio : 4/3
Frame rate : 13.327 fps
Nominal frame rate : 15.000 fps |
|
|
 |

|
|
|
 |
monoLAke Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2009 19:15 Заглавие: |
|
|
Благодаря ти, но ако имах 80 лева да хвърля за 1 кабел нямаше да пиша тема във форума  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2009 19:26 Заглавие: |
|
|
А защо си избрал да ползваш USB камера? Има толкова други решения ...
Една евтина видеокамера (по AV) с една платка от най-евтините модели и си ти. Всичко го има в конрад.
Или има IP камери по за 100лв ...
USB НЕ Е направено за дълги разстояния. Не ми се мисли, ако е монтирано някъде навънка ... |
|
|
 |
monoLAke Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2009 19:39 Заглавие: |
|
|
Значи, главно защото обичам да се занимавам с глупости като тази от време на време... Защото искам да направя USB удължител и защото имам една камера която събира прах и искам да я вкарам в някаква употреба... било то и толкова абсурдна Също така, защото съм сигурен, че може да се направи г/д така както го описах, макар и да си нямам много голямо понятие от електроника  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2009 20:16 Заглавие: |
|
|
Пробва ли по начина който си писал?При мен по FTP cat5e(seamax) 9m.Като на 1 усукана 2йка минава маса+дата,на другия сигнален кабел по същия начин на друга усукана 2йка.На останалите 2 усукани 2йки захранването което е 12В, а на крайната точка е с LM7805 + кондензатори и защити от пренапрежение тъйкато у-вото е на покрива..Има голямо значение от кабела,усб у-вото,усб порта на дъното.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 10:53 Заглавие: |
|
|
Аз с два такива 5 метрови кабела + още един 3 метров без усилвател (общо 13 метра), включвам всичко и работи ма максимална скорост. Но все пак и те струват пари.
 _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
|